Messi és Sabella kapitánysága argentin sikert jelentett

Vágólapra másolva!
2011.09.02. 17:47
null
Otamendi (jobbra) győztes gólt szerzett Mikuék (balra) ellen (Fotó: Reuters)
Az argentin labdarúgó-válogatott 1–0-ra győzött a Venezuela elleni felkészülési mérkőzésen az indiai Kalkuttában, így Alejandro Sabella győzelemmel mutatkozott be a szövetségi kapitányi poszton. Az albicéleste Nicolás Otamendi találatával nyert, aki a csapatkapitányi karszalagot viselő Lionel Messi szöglete után fejelte gólt.

Az argentin válogatott első mérkőzésére készült a legutóbb az Estudiantest irányító Alejandro Sabella vezetésével, aki a távozó Sergio Batistát váltotta a szövetségi kapitányi poszton a gyengén sikerült Copa América-szereplés után.

A mester első komolyabb döntése az volt a nemzeti együttes élén, hogy Lionel Messinek adta a csapatkapitányi karszalagot, amelyet Javier Mascheranótól vett el, de a Barcelonánál együtt futballozó, és baráti viszonyt ápoló játékosok között nem keltett feszültséget a döntés. Messi egyébként már viselte a karszalagot egy alkalommal a 2010-es világbajnokságon.

A találkozót az indiai Kalkuttában rendezték meg, ahol inkább a krikettnek hódolnak a sportbarátok, de a két dél-amerikai válogatott összecsapásának idejére futballrajongóvá váltak a helyiek.

Az első percekben az argentinoknak meggyűlt a bajuk a műfüves pálya talajával, és nem is nagyon tudták átlépni a felezővonalat, de Messi irányításával szép lassan átvette a találkozó irányítását Sabella csapata.

A Messi, Higuaín és Di María alkotta támadótrió folyamatosan veszélyben tartotta a magyar származású Mikuval (teljes nevén Nicolás Fedorral) felálló Venezuela kapuját, de a szünet előtt nem sikerült betalálnia.

A második félidő is hasonló játékot hozott, bár az első percekben a venezuelaiak uralták a játékot.

De a játékrész közepén már sikerült gólt szereznie az albicélestének: a 67. percben Lionel Messi adta be a labdát szögletből, és a jobb kapufánál érkező Nicolás Otamendi Rafael Romo kapujába bólintott. 0–1

NICOLÁS OTAMENDI GÓLJA

A folytatásban már nem született több gól, így Argentína győzött, és sikeres volt Alejandro Sabella bemutatkozása.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VENEZUELA–ARGENTÍNA 0–1 (0–0)
Kalkutta, Salt Lake Stadion. Vezette: Nair (indiai)
VENEZUELA: Romo – Rosales, Amorebieta (Tunez, 90.), Vizcarrondo, Cíchero – C. González (Zambrano, 90.), Rincón, Orozco (Feltscher, 74.), Seijas – N. Fedor, Rondón. Szövetségi kapitány: César Farías
ARGENTÍNA: Romero – Zabaleta (F. Fernández, 83.), Otamendi, Demichelis, Rojo – L. González (Sosa, 74.), Mascherano, R. Álvarez (Pastore, 61.) – Messi, Higuaín (Agüero, 77.), Di María. Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella
Gólszerző: Otamendi (67.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik