nemzetisport.hu 2020.06.12 08:31 Frissítve: 2020.06.12 14:40

FFT: megjelent a FourFourTwo új, digitális lapszáma!

Elkészült a FourFourTwo futballmagazin magyar kiadásának legfrissebb száma, és digitális formátumban már hozzáférhető; az előfizetők megkapták levélben, hogy miként tölthetik le ingyenesen, nem előfizető olvasóink pedig a digitalstand.hu/fourfourtwo címen 750 forintért vásárolhatják meg a több mint százoldalas tartalmat. Köszönet hűséges hirdetőinknek, hogy a digitális kiadásban is partnereink maradtak.


Ízelítő a 124., avagy 2020. júliusi lapszámból!

Az e havi szám fókuszában a 2000-es évek futballja áll. A brit anyalap 99 érdekességet gyűjtött össze az új évezred első évtizedéből. Nem vitás: az évtized nyertese a '90-es évek letargiáján túljutó angol futball.

Mi lett az angolok aranygenerációjával címeres mezben? A legígéretesebb angol játékosok alkotta válogatottól egy évtizeden át várták, hogy trófeát vigyen haza, de sorra kudarcot vallott. Bemutatjuk a labdarúgók útját, amit heves médiaérdeklődés, hamis sejkek és szédítő nők kísértek.

Thierry Henry: több mint fél évtizeden át uralta a Premier League-et, és a Bajnokok Ligája történetének egyik legjobb csapatában játszott. Volt jobb futballista a kétezres évek elején?

A kora kétezres évek egyik legdrámaibb mérkőzésének hőse, Jerzy Dudek elmondja, hogyan győzte le az akadályokat a Liverpoolnál, hogyan vált a Bajnokok Ligája legendájává, és hogyan húzott be majdnem egyet Rafa Beníteznek.

Az FC Barcelona és a Real Madrid két ellenséges klub. Rivalizálásuk az új évezred első évtizedében magasabb szintre emelkedett. A galaktikusok és Guardiola útján keresztül az FFT bemutatja a keserédes románc történetét.

Népszerű, Kérdezd meg pacekba! című rovatunkban ezúttal Mikaël Silvestre válaszolt az FFT-olvasók kérdéseire. „Mindenki megdöbbent, amikor Fergie cipőt rúgott Beckham arcába. Közbe kellett lépnünk, hogy ne legyen balhé” – mesélte ezt is egyebek mellett a korábbi Manchester United-sztár.

A Döglött akták című sorozat nagy kérdése ezúttal: mit csinált Urbán Flórián 2006-ban a tv-székház ostrománál?

Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: a pártállami berendezkedéssel egyenes arányban süllyedt a magyar labdarúgás színvonala, ami azt is jelentette, hogy a sportelhárítás évtizedes tevékenysége a szurkolói táborok bomlasztására megbukott. Az 1980-as évekre a rendszer gyengülésével kicsúszott az irányítás az elhárítás kezéből, amiről egyértelműen árulkodnak az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának iratai.

Ez csak az ízelítő volt, a világ kedvenc futballmagazinja továbbra is több mint 100 oldalon tálalja a futballvilág legfinomabb fogásait – DIGITÁLIS verzióban!

2020.07.10 20:29:20

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A Sepsi OSK első székelyföldi csapatként bejutott a labdarúgó Román Kupa döntőjébe, és bár ilyen magaslaton sohasem járt, az igazi csúcs még meghódításra vár.

2020.07.09 15:17:45

Minden más foci SZALAY ATTILA (Képes Sport)

A Képes Sport összegyűjtötte azokat az együtteseket, akik saját országukban egyeduralkodónak számítottak az elmúlt 20 évben.

2020.07.09 21:36:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Red Bull több magyarnak is szárnyakat adott, illetve adhat.

2020.07.09 19:33:13

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A sepsiszentgyörgyi csapat 3–0-ra győzött a Poli Iasi ellen, s 8–1-es összesítéssel jutott be a Román Kupa-döntőbe.

2020.07.07 20:43:19

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Mert a szeretet – tudhatjuk Szent Páltól – sosem kérkedik! Hallotta-e a »büszke vagyok arra, amit elértem« fordulatot Papp Lászlótól, Egerszegi Krisztinától vagy Balczó Andrástól valaha valaki?