Svédország: maszkos hoolok vetkőztették a pályán Henke Larsson fiát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2016.11.20. 16:52
null
Jordan Larsson a fanatikusok gyűrűjében (Fotó: SVT)
Botrányos jelenetekkel ért véget a svéd élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2016-os szezonja: a Helsingborg–Halmstad osztályozón eldőlt, hogy a 2011-ben még bajnok Helsingborg kiesik a másodosztályba, a klub ultrái pedig a pályára rontva levették a mezt Jordan Larssonról, Henrik Larsson vezetőedző fiáról.

Az 1–1-re végződő első osztályozó után a másodikon pont Jordan Larsson szerzett vezetést a Helsingborgnak (ekkor még hősként ünnepelték...), hogy aztán Marcus Mathisen a 87. és a 90. percben szerzett góljával a második ligába küldje a hétszeres bajnok piros-kékeket.

A helsingborgi Olympia-stadionban a fordítást követően elszabadultak az indulatok, a hazai fanatikusok előbb bedobáltak néhány elemet a lelátóról, majd bementek a gyepre – pont a 19 éves Jordan Larsson került eléjük, akit azonmód le is vetkőztettek. A biztonsági személyzet sem állított ki magáról túl jó bizonyítványt...

A Helsingborg rendezvényigazgatója, Frederik Ericsson egyelőre nem kommentálta az esetet, azon kívül, hogy Jordan Larssonnak nem esett bántódása. Az incidens iróniája, hogy Jordan apja, Henrik Larsson a Helsingborg történetének egyetlen játékosa, akinek visszavonultatták a mezszámát. „Henke" 1992–93-ban, majd 2006 és 2009 között szolgálta a Helsingborg csapatát, 2015 óta a klub vezetőedzője.

A svéd bajnokságot hatpontos előnnyel a Malmö FF nyerte meg az AIK és az IFK Norrköping előtt, kiesett a Helsingborg, a Gefle és a Falkenberg, feljutott a Sirius (az uppsalai csapat 42 év után szerepelhet ismét az élvonalban), az abszolút újonc AFC United és a Halmstad.

ALLSVENSKAN
OSZTÁLYOZÓ, VISSZAVÁGÓ
Helsingborg–Halmstad 1–2

Az osztályozót 3–2-es összesítéssel a Halmstad nyerte meg, és a svéd élvonalba jutott.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek