S. T. J. 2020.05.18 22:56 Frissítve: 2020.05.18 23:14

Maszkban, óvatosan; Ki lesz a pólósok pólósa?

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

 

A német labdarúgó Bundesliga újraindítása iránt óriási volt az érdeklődés: a Sky tv-társaság közlése szerint szombaton 5.36 millióan néztek bele a meccsekbe. Sallai Roland, a Freiburg 22 esztendős középpályása – aki csapatával 1–1-es döntetlent játszott a Gulácsi Péterrel felálló Leipzig otthonában – lapunknak az első meccs különlegességeiről is mesélt. Kiderült például, hogy az utazás során valamennyi freiburgi futballista maszkban ült a buszon, a hotelban mindenki külön szobában aludt, s a taktikai értekezleten is maszkban, egymástól másfél-két méteres távolságot tartva hallgatták az eligazítást.

Muskó Péter rövid névsorolvasást tartott: András Csaba, Both Olivér, Ecseki Nándor, Juhász Patrik, Lu Kaiyang, Majoros Bence, Oláh Benedek, Szudi Ádám – azaz csak a kisebb térdsérüléssel bajlódó Lakatos Tamás volt igazoltan távol, ő várhatóan szerdán csatlakozik a többiekhez. A férfi asztalitenisz-válogatott élére néhány hete kinevezett szakember hétfő délelőtt új megbízatásának első edzésére készült, ami egyben a járvány kirobbanása, azaz több mint két hónapja a csapat első közös gyakorlása volt. Munkatársaink is ott voltak a Marczibányi téri csarnokban.

Hollósy Lászlóról a napokban derült ki, hogy a következő idénytől a német élvonalbeli VfB Suhl LOTTO Thüringen női röplabdacsapatának a vezetőedzője lesz. A korábbi szövetségi kapitány három évre szerződött, ez meglehetősen hosszú időtartam a sportágban, ám itt a bizonyság, hogy Németországban hosszú távú projektekben gondolkodnak. A Suhlnál a nem túl sikeres időszak után – a félbeszakított bajnokságban az utolsó, tizenegyedikek voltak – új irányt képzeltek el, a fiatal német tehetségre alapoznak külföldiekkel kiegészítve.

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.

2020.05.24 20:51:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt, hogy van remény, eddig is tudtuk, ám ami engem illet, meggyőződésem, hogy most kell igazán észnél lennie mindenkinek. A sportban különösen, a futballban főként.