Man. United, Arsenal, Liverpool: versenyfutás Hazard-ért

Vágólapra másolva!
2012.03.12. 17:15
null
Hazard góljaira nem csak Franciaországban figyeltek fel (Fotó: Reuters)
Címkék
Négy, angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő klub is szeretne soraiban tudni Eden Hazard-t, a francia Lille tehetségét. A 21 esztendős belga válogatott játékost – aki szélsőként és támadó középpályásként is bevethető – az Arsenal, a Manchester United, a Liverpool és a Tottenham Hotspur is szerződtetné, de hírbe hozták a PSG-vel is.

Mind a négy fent említett angol csapat nyári kívánságlistáján előkelő helyet foglal el a Lille kivételes tehetsége, Eden Hazard. A fiatal középpályás nem érdemtelenül hívta fel magára Európa figyelmét: a francia bajnokságban 27 bajnokin eddig 11 gólig és ugyanennyi gólpasszig jutott, a Lille vezéregyénisége ebben az idényben.

Hazard egy nemrégiben megjelent nyilatkozatában elmondta: örül az Arsenal érdeklődésének, hiszen az „ágyúsoknál” vannak francia játékosok, ráadásul a menedzser, Arsene Wenger is francia. A 21 éves középpályás hozzátette: a Premier League-ben tudná elképzelni magát a közeljövőben, hiszen a szigetországban sokat fejlődhetne.

Harry Redknapp, a Tottenham menedzsere meg is adná Hazard-nak a fejlődési lehetőséget, s már személyesen is megnézte a belga válogatott futballistát magának.

„A klub tulajdonosa hajlandó nagyobb összeget fektetni egy olyan kivételes tehetségbe, mint Eden Hazard. Többször megnéztem őt élőben játszani, például a Marseille és a PSG elleni meccsen. Nem lesz könnyű őt megszerezni, hiszen a manchesteri klubok is érdeklődnek iránta, de én nagyon szeretném, ha nálunk folytatná” – nyilatkozta Harry Redknapp a L’Équipe-nek.

Redknapp példáját szem előtt tartva Sir Alex Ferguson sem tétlenkedett, s kollégájához hasonlóan szintén élőben nézte meg Hazard játékát. A Manchester United menedzsere a Lyon elleni bajnokin tűnt fel a lelátón, s az összecsapás szünetében Hazard azt mondta viccesen: lehet, hogy csak unatkozott Sir Alex, ezért átugrott Franciaországba.

A Liverpool tulajdonosa, John Henry élcsapatot faragna ismét a „vörösökből”, s kész nagyobb összeget áldozni új játékosok vételére. A kívánságlista élén Eden Hazard áll, de a Barcelonát erősítő Seydou Keita és az Athletic Bilbaóban futballozó Javi Martínez is a kiszemeltek között van, míg Luis Suárezt a PSG-vel boronálták össze.

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak a klubnak, amely meg szeretné szerezni Hazard-t, hiszen a középpályás piaci értékét mintegy 27 millió euróra becsülik, ám az idény végén az összeg kétségkívül nagyobb lesz. Főleg, ha a Chelsea és a Manchester City is beszáll a harcba…

EDEN HAZARD LEGJOBB PILLANATAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik