Man. City: a klasszis középpályás visszavonul a válogatottól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.20. 16:24
null
Yaya Touré nem szerepel többet címeres mezben <br />(Fotó: Action Images)
Yaya Touré, a Manchester City elefántcsontparti labdarúgója nem lép többet pályára a válogatottban.

A 33 esztendős labdarúgó a hivatalos oldalán jelentette be kedden kora délután, hogy többé nem szerepel a válogatottban.

„Vannak döntések, amiket nehéz meghozni, de át kell adnom a helyemet a fiatalabb generációnak – írta Touré. – Az »elefántokkal« töltött tizennégy év után közös kalandunk véget ért. Nagyon köszönöm a támogatást a szurkolóknak!”

Touré a nyáron kinevezett Pep Guardiola irányítása alatt nem jutott sok játéklehetőséghez klubjában: csupán egy tétmérkőzésen lépett pályára, mégpedig a Bajnokok Ligája második körében a Steaua Bucuresti ellen, 5–0-s vezetésnél állhatott be, edzője pedig nem nevezte a Bajnokok Ligája-keretbe sem. Sokan úgy gondolták, hogy a Swansea City elleni Ligakupa-mérkőzésen játszhat, de Guardiola sajtótájékoztató keretein belül közölte, nem számol a középpályással ezen a találkozón sem.

Ráadásul Dmitrij Szeluk, Touré ügynöke tovább fokozta a feszült helyzetet: szerette volna, ha a manchesteri kék mezesek katalán menedzsere bocsánatot kér ügyfelétől azért, mert megalázza. Guardiola azonban kijelentette, addig nem hajlandó játszatni a BL-győztes középpályást, amíg Szeluk nem kér tőle bocsánatot.

A Manchester City labdarúgója 2004-ben debütált hazája legjobbjai között, összesen 97 alkalommal ölthette magára a címeres mezt. A legnagyobb sikerét 2015-ben érte el a válogatottal – az Egyenlítői-Guineában rendezett Afrikai Nemzetek Kupájáról győztesen távozott csapattársaival.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik