Lipcsei, Julio Cruz, Chiesa és Borgetti is szögre akasztotta

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2011.01.03. 22:16
Címkék
Miután kihevertük a karácsonyi üdvözlő versikék és ünnepi ételek okozta kulturális és kulináris sokkot, kitöröltük a nyálasabbnál borzalmasabb, boldogságot kívánó kínrímes üzeneteket emailfiókjainkból, és megesküdtünk, hogy FW-t legközelebb csak futballmenedzser-játékokban akarunk látni, különben fenyőfa-farigcsáló baltánkhoz kapunk és bekerülünk a világsajtóba szűkebb pátriánk kárára elkövetett rémtettekkel, itt az ideje, hogy számbavegyük éves veszteségeinket. Természetesen futballszakmai szempontból, azaz sorra vesszük, mely nevesebb labdarúgók vonultak vissza 2010-ben. Háromrészes sorozatunk befejező darabját olvashatják alant.

A cikk első felét itt olvashatja. A cikk első felét itt olvashatja.


Akár csak tavaly, Carlos Tévez idén is megpedzette, hogy visszavonul, de aztán alighanem a fejére olvasták szerződését menedzserei. A legfiatalabb tényleges 2010-es visszavonuló, akire rábukkantunk, az 1990-ben született svájci Lior Etter volt, aki a Luzernt és ígéretes karrierjét hagyta oda arra hivatkozva, hogy felületesnek és képmutatónak tartja a labdarúgás labdarúgás világát. A nagy
elhatározást követően tanulmányútra indult Dél-Ázsiába, és a filmiparban szándékozik elhelyezkedni. A legidősebb visszavonuló ismertebb labdarúgó a 43 éves, 11-szeres svéd válogatott Bengt Andersson volt, aki a Tölö, az Örgryte, a Moss, az IFK Göteborg és a Tenerife együtteseiben röpködött a háló előtt (természetesen kapusként). Kollégája, a 44 esztendős német Eric Leismann a negyedosztályú Homburgból vonult vissza a nyáron, de őt kevés futballtudor ismerte hazánkban (eddig).

Akad olyan labdarúgó is, aki éppen fordított utat tett meg: a német Stefan Schnoor (39, VfL Wolfsburg, Hamburg, Derby County) a nagyon sokadik ligás Germania Schnelsen kérésére reaktiválta magát, a francia Steve Marlet (36), akiért 17.6 milliót fizetett az MU a Lyonnak, az Aubervilliers-ére. Az egykori Ferguson-bébi Nicky Butt (35, Manchester United, Newcastle United, Birmingham City) a nyáron hiába tette le a lantot, tudtak neki olyan összeget mondani a South China vezetői, hogy meggondolja magát. Dietmar „Didi" Hamann (37, Bayern München, Newcastle United, Liverpool, Bolton Wanderers, Manchester City) egy év szünet után írt alá a Milton Keynes Donshoz, játékos-edzőnek.

A negyvenszeres norvég válogatott védő, Christer Basma (apropó, említettem, hogy a perui Ernesto Arakaki is visszavonult?)  úgy érezte, hogy 38 esztendősen bírja még a tempót, és ezentúl a másodosztályban, a Ranheimben lép pályára, míg Uruguayban a nyolcszoros válogatott támadó, Gabriel Álvez (36, Independiente, Nacional, Olimpiakosz, Pachuca) két év pauza után az El Tanque Sisley színeiben folytatja.

Zárjuk az egyik legkülönösebb visszavonulással: az Atlético Mineiro, a Corinthians és a Flamengo egykori kapusa, az igen tehetséges, a pár éve a Barcelona célkeresztjébe is bekerült Bruno Souza (26) pályája végére ért, mivel négy és fél éves börtönbüntetésre ítélték néhai szeretője meggyilkolásáért. Hacsak össze nem rántják a sitt-selecaót egy börtön-világbajnokságra, a Flamengo ex-kapitánya nemigen játszik többé tétmérkőzést...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik