Nantes: nem baj, hogy öreg, Ranieri lett a vezetőedző

Vágólapra másolva!
2017.06.13. 17:32
null
Claudio Ranierivel kivételt tettek (Fotó: AFP)
Claudio Ranieri lett a francia élvonalbeli FC Nantes labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Az olasz tréner szerződése két évre szól. A megállapodást már vasárnap megkötötték, de csak kedden vált biztossá, hogy Ranieri munkába állhat a klubnál, mert egy franciaországi szabályozás szerint 65 évnél idősebb vezetőedzőt nem alkalmazhatnak az élvonalban.

Tíz évvel ezelőtt az RC Lens egészen az Európai Bizottságig ment annak érdekében, hogy az akkor 68 esztendős Guy Roux lehessen a szakvezető.

A Nantes elnökének, Waldemar Kitának erre végül nem volt szüksége, ugyanis a Hivatásos Labdarúgó Liga (LFP) megadta az engedélyt Ranierinek, aki nyolc hónappal ezelőtt töltötte be a 65. életévét.
A tapasztalt tréner korábban már dolgozott Franciaországban, a Monacóval 2013-ban bajnok lett a másodosztályban, a feljutást követő szezonban pedig ezüstérmes a Paris Saint-Germain mögött.

Tavaly óriási meglepetésre megnyerte a Premier League-et a Leicester Cityvel, majd idén februárban menesztették. Régebben volt a Fiorentina, a Valencia, a Chelsea, a Juventus, az AS Roma és az Internazionale vezetőedzője, illetve a görög válogatott szövetségi kapitánya is.

A Nantes csapatát az előző idényben Sergio Conceicao irányította, de ő hazatért Portugáliába, és a Porto vezetőedzője lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik