Ligue 1: fordulat - Coulibaly klubja indulhat az élvonalban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.28. 20:18
A Francia Olimpiai Bizottság (CNOFS) és a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) döntése értelmében az RC Lens elindulhat az első osztályú francia bajnokság 2014–2015-ös szezonjában.

A nagy múltú francia klub a második helyen végzett a Ligue 2 2013–2014-es idényében, de hiába harcolta ki a pályán a feljutást, anyagi gondjai miatt júliusban még nagyon távol volt az élvonaltól, a Francia Labdarúgó-szövetség fellebbviteli testülete ideiglenesen fel is függesztette az indulási jogát. még nagyon távol volt az élvonaltól, a Francia Labdarúgó-szövetség fellebbviteli testülete ideiglenesen fel is függesztette az indulási jogát.

A legújabb döntés értelmében a Francia Olimpiai Bizottság és a Francia Labdarúgó-szövetség is jóváhagyta a Lens indulását a legmagasabb osztályban, a másik két feljutó, a Metz és a Caen mellett. Ennek ellenére a klub számíthat szankciókra, amely akár fizetési korlátot, illetve az igazolások tüzetes szövetségi átvizsgálását is jelentheti.

A Lens első osztályú indulása értelmében a klub a hétszeres magyar bajnok DVSC-Tevától 2013 nyarán igazolt csatára, Adamo Coulibaly is ott lehet az augusztus 9-i francia bajnoki rajton a Nantes ellen.

A párizsi születésű, 32 éves csatár a 2013–2014-es szezonban 37 mérkőzésen 8 gólt szerzett a Lens mezében, az utolsó bajnoki fordulóban szerzett duplájával nagy részt vállalt a csapat feljutásának kiharcolásában.

Coulibaly 8 éve még másodállásban targoncavezetőként dolgozott egy Párizs közeli Peugeot-gyárban, miközben a hetedosztályú RC Neauphle-Le-Cháteau-nál és az AS Poissynál futballozott. Azóta megjárta Belgiumot (Sint-Truiden és Royal Antwerp), valamint Magyarországot (a DVSC-vel kétszeres magyar bajnok és kétszeres NB I-es gólkirály lett), majd visszatért hazájába, ahol a 2014–2015-ös szezonban a PSG, a Monaco, a Marseille, a Lille, a Bordeaux és még számos kiváló együttes ellen bizonyíthat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik