Ligue 1: érik a váltás, Nancyból is érkezhet a Lyon következő edzője

Vágólapra másolva!
2011.04.08. 13:01
A L'Équipe francia sportnapilap információi szerint elképzelhető, hogy a Nancytól az idény végén távozó uruguayi Pablo Correa lesz a francia labdarúgó-bajnokság élvonalában (Ligue 1) szereplő Lyon következő vezetőedzője.

A francia sajtó egyre biztosabbra veszi, hogy a Lyon eredményeivel elégedetlen Jean-Michel Aulas klubelnök az idény végén leváltja a jelenlegi edzőt, Claude Puelt.

Korábban szóba került már Didier Deschamps, Eric Gerets, Leonardo és Jean Fernandez szerződtetésének lehetősége is, míg a legújabb kiszemelt a hozzájuk képest kevéssé ismert Pablo Correa, aki a közelmúltban bejelentette: kilenc év után elhagyja a Nancyt, ottani sikerei után új kihívásra vágyik.

Aulas már kikérte Jacques Rousselot-nak, a Nancy klubelnökének véleményét, sőt magával Correával is egyeztetett. Elemzők szerint a 44 éves uruguayi szakember szerződtetése pillanatnyilag a B-terv részét képezi, ám abban az esetben prioritássá válhat, ha az OL-nek nem sikerül kiharcolnia a BL-szereplés lehetőségét, és ezért csökkentenie kell a költségvetését.

A lyoniak négy pontot szórtak el a legutóbbi két fordulóban, és pillanatnyilag csupán negyedikek – igaz, kilenc játéknappal a zárás előtt csupán egy pont a hátrányuk a már BL-selejtezős helyen álló Rennes mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik