Ligue 1: elnézést kért a játékost megrúgó játékvezető

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.01.15. 17:51
„További intézkedésig” nem vezethet labdarúgó-mérkőzéseket Tony Chapron, aki a Nantes–PSG francia bajnoki találkozón utána rúgott az egyik játékosnak, aztán ki is állította őt.

A hajrában a bíró és a visszafutó nantes-i Diego Carlos keresztezte egymás útját, a futballista véletlenül összekoccantotta az eléje bevágó játékvezető lábát. Chapron a földre került, majd még féltérden megrúgta a futballistát, s néhány pillanattal később felmutatta neki a második sárga lapot, ezzel egyben le is küldte őt a pályáról.

A francia szövetség bírói testülete azonnal visszavonta Chapron jelölését a 21. fordulóban, szerdán rendezendő Angers–Troyes mérkőzésre.

A bíró – akinek hamarosan a szövetség fegyelmi bizottsága előtt kell beszámolnia tettéről – hétfőn bocsánatot kért a kiállított játékostól.

„Amikor összeütköztem Diego Carlosszal, éles fájdalmat éreztem azon a részen, ahol korábban megsérültem. Szörnyű reakció volt, hogy kinyújtottam a lábamat a játékos felé. A buta mozdulat nem volt megfelelő” – mondta Tony Chapron.

A vasárnap esti mérkőzést a PSG nyerte 1–0-ra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik