Ismét nyert az idegenben a Sepsi, a dobogóra lépett!

BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI   JÁNOS (percről percre)BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.10.17. 15:20
null
Fotó: Fekete Lehel
Zsinórban harmadik győzelmét aratta szombat délután a Sepsi OSK, amely már az első félidőben kihasználta a Poli Iasi csapatát sújtó sérülés- és betegséghullámot, s néhány órára, a bajnok CFR esti mérkőzéséig feljött a Liga 1 táblázatának harmadik helyére.   


ROMÁN LIGA 1
7. FORDULÓ
Poli Iasi–Sepsi OSK 1–4 (0–3)
Jászvásár, Emil Alexandrescu Stadion, zárt kapuk mögött. V: Coza
Poli Iasi:
Brinza – Onea (Stan, 89.), De Iriondo, Bakszevanosz, Busu – F. Cristea (Chacana, a szünetben), Acka (R. Cabral, a szünetben), Passaglia – Platini, A. Cristea, Popadiuc (Asszulin, 82.). Vezetőedző: Daniel Pancu
Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov (Delijannidisz, 59.), Buhenna, B. Mitrea – Stefanescu – Fülöp I. (B. Fofana, 81.), Vasvari, Aganovic (Purece, 81.) – Dragomir (Achahbar, 14.), A. Bajrovic (Golofca, 59.), Fülöp L. Vezetőedző: Leo Grozavu
Gólszerző: Popadiuc (54.), ill. A. Bajrovic (24.), Vasvari (34. – 11-esből), Buhenna (39.), De Iriondo (90. – öngól)

A jászvásári csapatból kilenc – közülük legalább öt alapembernek számító – játékos hiányzott, öten sérülés, három koronavírus-fertőzés, egy pedig eltiltás miatt, és az első perctől látszott, hogy elsősorban a védelem nagyon tartalékos: bár a hazaiak mezőnyben nem játszottak alárendelt szerepet, a Sepsi könnyedén alakított ki helyzeteket. Az elsőből Admir Bajrovic mellé fejelt, majd Fülöp István két percen belül előbb az égbe, majd a földbe lőtte a labdát. míg az öccse, Lóránd már jobban célzott, de az ő közeli lövését is védte Ianos Brinza, a kipattanót azonban Bajrovic kapásból a hálóba vágta.

Tíz perccel később Radoszlav Dimitrov az alapvonalról lőtte a kapufára a labdát, a kipattanót megszerző Marius Stefanescut pedig Platini buktatta. A büntetőből Gabriel Vasvari növelte a szentgyörgyi előnyt, majd Fülöp István szögletéből Rasid Buhenna fejelte be a harmadik vendéggólt.

A magabiztos vezetés tudatában jóval passzívabb Sepsi jött ki a második félidőre, amely hagyta támadni a hazaiakat. A Poli gyorsan élt is a felkínált lehetőséggel, és Andrei Cristea indítása után Doru Popadiuc szépített. A kontrákra spekuláló, de elsősorban az időt ölő háromszéki együttes ziccerei közben kimaradtak: Bajrovic a kapusba lőtt, az őt váltó Catalin Golofca pedig hét méterről nem találta el kaput. Végül egy öngóllal állt vissza a háromgólos különbség, Florin Purece élesen kapu elé lőtt labdáját a Golofcát megelőző Manuel de Iriondo terelte a saját kapujába.

PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Négy perc a ráadás.

90. PERC MÉG EGY ÖNGÓL A VÉGÉRE, Purece jobb oldali beadását a bal sarok elől ballal a kapu bal alsó sarkába menti MANUEL DE IRIONDO. 1–4!

89. perc Antonio Stan be, Onea le a végére. Debütáns.

88. perc Ápolás (Stefanescu), közben Mitrea taktikai eligazítást tart Buhennának, hatalmas, széles karmozdulatokkal. A közös nyelv.

84. perc Passaglia szabadrúgását kifejeli az ötös elől Mitrea.

82. perc Popadiuc le, a neves izraeli játékos, Gaj Asszulin be. A Barcelona és a Man. City egykori játékosa!

81. perc Aganovic és Fülöp István megy le. Florin Purece, Boubacar Fofana be.

80. perc Achahbar lő jobbal a léc fölé kissé jobbról, tíz méterről.

78. perc Golofca jobb oldali beadása Passagliáé.

77. perc Mitrea ballal 36-ról a léc fölé lő egy szabadrúgást.

76. perc Boubacar Fofana és Florin Purece fog beállni még a Sepsibe a hajrára.

73. perc Platini indítása Niczulyé.

70. perc Aganovic labdát veszít, de Platini passza után Popadiuc csoda rosszul ad be balról.

68. perc Lucas Chacana kap sárga lapot Achahbar felrúgásáért.

63. perc Fülöp Lóránd passzát Golofca jobbal az ötös jobb sarkáról a rövid felső fölé pazarolja! ZICCER!

E PÁRHARC LEGJOBB GÓLSZERZŐI
Anass Achahbar 3
Fülöp István 3
Claudiu Herea 2
Goran Karanovic 2
Pavol Safranko 2

59. perc Dimitrov le, Panajotisz Delijannidisz be, Bajrovicot pedig Catalin Golofca váltja a Sepsinél.

55. perc Passaglia bal oldali beadása éppen csak elsuhan középen Cristea orra előtt! Grozavu és Niczuly is ideges.

53. PERC SZÉPÍTENEK A HAZAIAK, DORU POPADIUC jobbal a jobb alsóba lő 13-ról, Dimitrov lába között. 1–3! Cristeáé a gólpassz.

A hazaiakhoz egy argentin-olasz szélső és egy holland-zöld-foki-szigeteki védő (Cabral) állt be.

51. perc Sok rossz hazai támadás után Bajrovic helyzetben, de jobbal az ötös jobb sarkáról a kivetődő kapusba lő. Fülöp Lóránd passza után.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Kettős csere a hazaiaknál: Acka és F. Cristea helyett Rodney Cabral és Lucas Chacana.

Andreias Calcan neve nem véletlenül ismerős, nemrégiben az Újpestben játszott, 100 ezer euróért vette a magyar csapat az év elején, ingyen engedte el nemrégiben. BOMBAÜZLET! 11 meccsen azért 2 gólt csak összehozott lila-fehérben ezért a summáért...

2018-ban Dylan Flores a Politól 90 ezer euróért került a Sepsihez. Ez év elején ingyen elengedték az LD Alajuelenséhez.

Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője a meccs előtt a Sepsi honlapján: „Olyan csapattal találkozunk, amelynek játékoskerete változott, új vezetőedző érkezett, akinek a látásmódja és taktikai gondolkodása más, támadószellemben és agresszíven játszanak. Nagyon felkészültnek kell lennünk ahhoz, hogy reménykedhessünk a pontszerzésben. Az elmúlt két fordulóban aratott győzelem nyugalmat adott, elengedhetetlen, hogy az eredményesség terén folyamatosság legyen”.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Szivárvány az égen, erre a bal alsó mellé fejel 12-ről Passaglia egy bal oldali A. Cristea-beadást. De les is.

43. perc Niczuly ment szépen, kapujából kifutva A. Cristea elől.

41. perc Kimarad, Popadiuc balról remekül ad középre, Platini méterekről Niczulyba lő!

Buhenna 7. meccsén a 2. gólját jegyzi ez idényben.

Vasvári és a svéd U18-as válogatott Bajrovic is idénybeli első gólját szerezte. Egyre jobban esik az eső.

39. PERC DE ITT A GÓL, Fülöp István jobb oldali, jobblábas szögletét RASID BUHENNA a bal alsóba fejeli középről, 12 méterről, nagy erővel. ÚJABB SZÉP TALÁLAT. 0–3!

37. perc Achahbar futtatja a balon Dimitrovot, a lapos beadást menti szépen becsúszva De Iriondo.



34. PERC BENT IS VAN, GABRIEL VASVARI Viallit játszik, elküldi a kapust balra egy testcsellel, és jobbal finoman a bal alsóba sóhajtja a labdát. 0–2!

33. perc KAPUFA ÉS BÜNTETŐ! Dimitrov betör a jobb szélen Popadiuc mellett, jobbal éles szögből a rövid oldali kapufára lő, majd a 16-os másik sarkán Platini teljesen fölöslegesen akasztja mai emberét, Stefanescut. 11-es, jogos.

30. perc Visszaállt a Sepsi, az ívelgetések Niczuly kapusé, egy alkalommal meg Stefanescu szerelte Platinit. Fülöp István bal oldali beadását meg leszedi Bajrovic fejéről a hazai kapus, a finom nevű Brinza.

A Sepsi ebben a szezonban csak 2 gólt lőtt az első félidőkben, de mindkettőt a 24. percben.

24. PERC VEZET A SEPSI! Dimitrov jobb oldali beadását jobbal öt méterről Fülöp Lóránd a kapusba rúgja, kapásból, a levegőbe felugorva, a kipattanó ADMIR BAJROVICÉ, aki kissé jobbról, három méterről a léc alá emel, középre. 0–1!

22. perc Cristea passzával kapura tör Platini, ballal lő 18-ról, véd Niczuly, de les. Radoszlav Dimitrov ellenben kap egy sárga lapot A. Cristea felvágásáért.

20. perc Bogdan Mitrea kap sárga lapot, fellökte a balon az A. Cristea által indított Popadiucot. Cristea jobbal 22-ről a sorfalba lő, kissé balról.

Platini a Iasi-ban alapember, a hiányzók főleg védők ma.

14. perc Dragomir le, Anass Achahbar be, ennyit a fiatalszabály mai szembefricskázásáról.

13. perc Dimitrov a jobb oldalról ad most be, Fülöp István jobbal kapásból tíz méterről a kapushoz pazarolja a helyzetét!

10. perc EZ MEG ZICCER, de Fülöp István jobbal az égbe lövi az ötös elől Dragomir remek bal oldali beadását.

Ez a Platini 34 éves, a Zöld-foki Köztársaság válogatottját erősíti, de félig portugál, Luís Carlos Almada Soares a becsületes neve. Zé Luís és Stopira csapattársa a nemzeti csapatban.

8. perc Kemény belemenések (Buhennával és Ackával az élen), nagy hazai fölény. Platini kiharcol egy szögletet, amelyet nem sokkal fejel az ötös bal sarkáról a léc fölé Busu.

A hazai mester neve nem véletlenül ismerős, Pancu játszott a Besiktasban és Olaszországban is, 27 válogatott meccsén 9 gólt lőtt.

5. perc Platini elől előbb Mitrea, majd Stefanescu ment, utóbbi kornerre.

3. perc Mezőnyjátékkal. Majd Fülöp Lóránd ballábas beadását a bal alsó mellé fejeli nyolcról Bajrovic.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A román TV szerint a Sepsi a meccs nagy-nagy esélyese. Ezt támasztotta alá nyilatkozatában a hazai mester is.

A Sepsi tiszta zöldben, a hazaiak kék-fehér mezben és fehér nadrágban.

A Polinál van 5 sérült és 3 koronavírusos, Mihalache eltiltott, ezért csak 6 tartalékkal állnak ki mára.

Közvetve a Sepsihez kapcsolódó hír, hogy a Román Labdarúgó-szövetség egyenként ötezer lejes (mintegy 375 ezer forintos) pénzbüntetést szabott ki az FCSB-re, valamint három játékosára, Florin Tanaséra, Valentin Cretura és Andrei Mironra, mivel a bukarestiek szurkolói és futballistái a július 22-i Román Kupa-döntő után magyarellenes rigmusokkal ünnepelték a szentgyörgyi csapat legyőzését.

„Az előző két győzelem nyugalmat hozott, így most az eredményesség fenntartása a legfontosabb” – nyilatkozta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a Sepsi vezetőedzője.

Szombaton Jászvásáron folytatná győzelmi sorozatát a Sepsi OSK, amely idén már hatodszor csap össze a Poli Iasi csapatával. A Poli számos játékosát elveszítette a nyáron, így az átigazolási időszak utolsó percéig aktív volt a piacon, többek között a Vasas kapusát, Bősz Leventét is megszerezte. A hazaiak ugyanúgy kilenc ponttal állnak, mint a Sepsi, a harmadik legtöbb gólt (10) szerezve a Liga 1 csapatai közül, ezért Leo Grozavu a hazai támadások megfékezését tartja fontosnak.

A fegyelmi bizottság a xenofób és rasszista megnyilvánulásokra vonatkozó legalacsonyabb pénzbüntetést, 5000 lejt (mintegy 375 ezer forintot) szabta ki a klubra, és ugyanennyit kell fizetnie Florin Tanase, Valentin Cretu és Andrei Miron játékosoknak is.

A videót ide kattintva tekintheti meg.

Mint megírtuk, a júliusi 22-i FCSB–Sepsi OSK (1–0) finálét ugyan – a többi romániai mérkőzéshez hasonlóan – nézők nélkül rendezték meg, ám a győztes csapatot az edzőközpontnál váró szurkolók magyarokat és Magyarországot szidalmazó rigmusokkal és nótákkal fogadták, amelyeket a játékosok is énekelni kezdtek.

Csaknem három hónappal a kupadöntő után tárgyalta a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a FCSB szurkolóinak és játékosainak magyarellenes rigmusait, amelyek a bukaresti csapat ünneplése közben hangzottak el.

A CFR másik szerzeménye a legutóbb a Kisvárda keretéhez tartozó, de az NB I-ben egyetlen alkalommal sem szereplő (csak a Kisvárda II-ben két megyei I. osztályú mérkőzésen pályára lépő – a szerk.) Iasmin Latovlevici. A 34 éves, 12-szeres román válogatott balhátvéddel márciusban bontott szerződést a magyar klub, mivel honfitársával, Gheorghe Grozavval együtt engedély nélkül utazott haza Romániába.

Mivel mind a ketten 1998 január 1. után születtek, csapataik a bajnokság ifiszabályának (két U21-es játékos a kezdőben, egy végig a pályán) előírásait is teljesíthetik velük.

A Wolverhampton akadémiáján is megfordult 22 éves Nicolae Carnat 47 tétmérkőzésen 8 gólt szerzett a Sepsi OSK színeiben, amely román sajtóhírek szerint 100 ezer eurót kapott a játékosért, valamint erre az idényre kölcsönkapta a 20 éves, román utánpótlás-válogatott, szintén szélső poszton játszó Claudiu Petrilát (29 mérkőzés, 1 gól eddig a Liga 1-ben) a kolozsvári klubtól.

Két új labdarúgót szerződtetett az átigazolási időszak legvégén a román bajnok CFR: az Európa-liga csoportkörébe jutó kolozsvári csapat játékosa lett a Sepsi OSK szélsője, Nicolae Carnat, valamint a Kisvárdáról tavasszal elküldött balhátvéd, Iasmin Latovlevici.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A POLI–SEPSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik