Liga 1: Langot nem nevezték, a CFR ikszelt a rangadón

Vágólapra másolva!
2019.04.07. 22:00
Gól nélküli döntetlennel ért véget a román élvonal vasárnap esti rangadója, a harmadik Universitatea Craiova és a listavezető kolozsvári CFR között.  A közel húszezer néző előtt lejátszott találkozóra Dan Petrescu, a CFR edzője ismét szinte teljes sort cserélt, csupán Camora és a gólszerző Bud maradt hírmondónak a szerdai vesztes kupameccs kezdői közül, Lang Ádámot pedig ismét kihagyta meccskeretből. Hazai oldalon az olasz szakvezető, Devis Mangia csak négyet cserélt a kupameccshez képest, pedig csapata egy nappal később játszott a kupában.

A Liga 1 két legnagyobb taktikusának küzdelme az első félidőben több nagy helyzetet is hozott, de gólokat nem. A kolozsváriak Omrani és Bud révén hagyták ki a legnagyobb lehetőségeket, a két csapat egyaránt közelről lőtt mellé, illetve fölé. A kapusoknak csak szabadrúgásokat kellett védeni, craiovai oldalon Cicaldau, a kolozsváriaktól Deac célzott jól, de Arlauskis és Pigliacelli is résen volt. Marius Avram játékvezetőnek a kezezésekkel gyűlt meg a baja, Bordeianu érintése miatt az Universitatea reklamált 11-est, az ellentámadást szándékosan megállító Bancu akciójánál pedig a CFR piros lapot.

A második játékrészt viszont egyértelműen a CFR uralta, amely ekkor már távol tudta tartani kapujától a hazai támadókat. Ismét Omrani és Bud hagyta ki a legnagyobb lehetőségeket, a francia támadó a kapust átemelve lőtt alig a jobb sarok mellé, Bud fejese pedig a bal kapufa mellett ment el. Costache kapáslövésénél már Pigliacellinek is nyújtóznia kellett, de kitolta a bal alsó sarokból a labdát. A sorozatos szabálytalanságokkal tördelt végjátékban a Craiovának csak egy lehetősége volt, de Cicaldau szabadrúgásból a jobb pipa fölé küldte a labdát.

Liga 1, felsőházi rájátszás, 4. forduló
Universitatea Craiova–CFR 0
0
Az állás: 1. CFR 37 pont, 2. FCSB 31, 3. Craiova 30, 4. Viitorul 23, 5. Astra 21, 6. Sepsi 20

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik