Liga 1: Langék harmadszor is legyőzték a Sepsit

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.03.09. 21:34
null
Lang Ádám végig a pályán volt a győztes kolozsvári csapatban (Fotó: Riti József Attila)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) felsőházi rájátszásának 1. fordulójában a CFR Lang Ádámmal a soraiban 3–1-re legyőzte a Sepsi OSK-t.

 

Még labdához sem ért a Sepsi OSK, és már vezetett is a CFR a Liga 1 felsőházi rájátszásának nyitómeccsén: a kolozsvári csapat a 21. másodpercben betalált a szentgyörgyiek kapujába, George Tucudean 16 méterről, kapásból bikázta a jobb felső sarokba a labdát. A Lang Ádámot végig a soraiban tudó hazai együttes uralta az első félórát, azonban Deac fejesénél és Djokovic lövésénél már résen volt Niczuly Roland, a Sepsi kapusa. A vendégek a 35. percben lőttek először kapura, de Sato, majd Tandia kísérleteinél is résen volt a CFR kapuját őrző Arlauskis.

A második félidő is gyors góllal indult, ezúttal viszont a Sepsi talált be, a csereként beálló Mensah hozta tökéletes helyzetbe Vasvárit. A CFR azonban Djokovic fejesével gyorsan visszavette a vezetést, majd Culio két gyors sárgája miatt emberhátrányban kellett kibekkelje az utolsó húsz percet. A szentgyörgyi beívelések nem okoztak gondot a CFR védelmének, a ráadáspercekben pedig Omrani kiharcolt egy 11-est, amelyből Deac biztossá tette a kolozsvári sikert – rövid időn belül harmadszor, hiszen a CFR a kupában és a bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában is felülmúlta a Sepsit.

Az alsóházban a Miriuta László edzette Hermannstadt elvesztette a Szeben megyei rangadót a medgyesi Gaz Metan ellen. A nagyszebeni együttes a két gól mellett két piros lapot is kapott, az első félidő végén Dalbeát második sárgával állította ki a játékvezető, míg a 84. percben a szándékosan ellenfele arcába fejelő Dandea számára ért véget a mérkőzés.

ROMÁNIA, LIGA 1
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ

CFR–Sepsi OSK 3–1 (Tucudean 1., Djokovic 57., Deac 93. – 11-esből, ill. Vasvari 48.)
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
FC Hermannstadt–Gaz Metan 0–2 (Larie, 6., Rondón 92. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik