BOROS MIKLÓS 2019.04.15 22:11 Frissítve: 2019.04.16 00:37

Liga 1: ismét otthon szenvedett vereséget a Sepsi OSK

A playoff feléhez érve is nyeretlen a román élvonal felsőházi rájátszásában a Sepsi OSK, amely ezúttal a táblázaton közvetlenül előtte álló Astra Giurgiutól kapott ki hazai pályán.

A Sepsi szurkolói hétfő este sem ünnepelhettek győzelmet (Fotó: Manases Sándor, archív)

A székelyföldi csapat csatárhiánya (Marko Szimonovszki sérült, a veterán Hadnagy Attilát pedig nem nevezte a mérkőzésre Eugen Neagoe edző) rányomta a bélyegét a hazai támadójátékára, a hamis kilencest játszó Birahima Tandiának ugyanis a beadásoknál nem sok esélye volt a vendégek jóval magasabb védői ellen.

A nyílt sisakos focit hozó találkozón egy kiugrás után éppen Tandia hagyta ki az első helyzetet, de nagyobb lehetőségek a Sepsi kapuja előtt adódtak. Niczuly Roland kapus két bravúros védést követően egy felesleges kifutás után nagy bajba került, ám Romario Moise hiába emelte át fölötte a labdát, Igor Jovanovic ollózással mentett a kapu torkában. Az Astra kapusa, David Lazar pedig Alekszandr Karnickij magas ívű távoli lövése után védte látványosan a léc alá tartó labdát.

A második félidőben is a Sepsi birtokolta többet a labdát, de Karnickij sem fejjel, sem kapáslövéssel nem találta telibe a labdát, Gabriel Vasvari, Fülöp István és Tandia tizenhatoson kívüli lövései pedig mellé mentek. Egyedül Florin Stefan lecsapódó kapáslövése adott munkát Lazarnak, miközben a szokottnál kisebb számú, mintegy 2000 fős szentgyörgyi közönség soraiból egyre többször hallatszott az elégedetlen morgás egy-egy rossz megoldás vagy éppen támadást lassító hátrapassz után.

A legvégén pedig az egy pont is kicsúszott a Sepsi kezéből, Niczuly újabb felesleges kirohanása után Azdren Llullaku emelésénél a léc még elodázta a vendégek gólját, az esetet követő szöglet nyomán viszont a középen szabadon becsúszó Mike Cestor két méterről, zavartalanul lőtt a hálóba. Ez volt a Sepsi 17. pontrúgásból, és hatodik szöglet után kapott gólja az idény során, mindkét kategóriában „listavezető" a szentgyörgyi csapat.

LIGA 1, FELSŐHÁZ, 5. FORDULÓ
Sepsi OSK–Astra Giurgiu 0–1
(Cestor 88.)
Az állás: 1. CFR 38 pont, 2. FCSB 35, 3. Craiova 30, 4. Viitorul 29, 5. Astra 24, 6. Sepsi 20.

2019.04.17 12:48:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Hallott már az 500 fős svéd Ytterhogdal településről? A negyedosztályban készül valami.

2019.04.15 17:09:36

Minden más foci nemzetisport.hu

A Porto elengedte 15 évesen, a Benficának viszont őrült hasznot hajthat a 19 éves csatár.

2019.04.12 13:57:48

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

MAJDNEM-TRANSZFEREK. Andrea Pirlo gondolhatott egy számra, és nem lett a Real Madridé, eközben Ferenczi és Bárányos...

2019.04.12 23:46:49

Minden más foci PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Az U12-es korosztálytól kezdődően minden, szigetországi futballklubban nevelkedő gyerekről van kimutatásuk a fizikai paraméterekről, biológiai érettségről, növekedési státusról, annak alakulásáról, illetve a fizikai teljesítőképességről, úgymint erő, gyorsaság, állóképesség.