Liga 1: a Sepsi két új játékost is szerződtetett

Vágólapra másolva!
2020.07.15. 11:03
A romániai átigazolási piac első napján két új játékos szerződtetését jelentette be a Sepsi OSK, amely egy tapasztalt belső védőt és egy kapust szerződtetett a következő szezonra.

A kolozsvári születésű, 33 éves Bogdan Mitrea a CSMS Iasi, a Viitorul és a FCSB színeiben játszott korábban a Liga 1-ben, középhátvéd létére igencsak gólerősen: 104 mérkőzésen hússzor talált be az ellenfelek hálójába. Az elmúlt négy szezonban viszont többnyire külföldön futballozott, az olasz Ascoli, a ciprusi AEL Limasszol és Doxa Katokopiasz, a legutóbbi idényben pedig a szlovák Spartak Trnava. A nagyszombatiaknál csapatkapitány is volt, 28 mérkőzésen 8 gólt szerzett. Bogdan Mitrea a CSMS Iasi, a Viitorul és a FCSB színeiben játszott korábban a Liga 1-ben, középhátvéd létére igencsak gólerősen: 104 mérkőzésen hússzor talált be az ellenfelek hálójába. Az elmúlt négy szezonban viszont többnyire külföldön futballozott, az olasz Ascoli, a ciprusi AEL Limasszol és Doxa Katokopiasz, a legutóbbi idényben pedig a szlovák Spartak Trnava. A nagyszombatiaknál csapatkapitány is volt, 28 mérkőzésen 8 gólt szerzett.

A Besztercén született, 28 éves Alexandru Greab karrierje már szerényebb: összesen 59 első osztályú mérkőzésen van a Gaz Metan és a Concordia Chiajna kapusaként. Sem a medgyesieknél, sem a tavaly az élvonalból kiesett Chiajnánál nem számított első számú hálóőrnek, és a hiányposztra érkező Mitreával ellentétben a kapusokkal jól áll a Sepsi: a három első ligás szezon során mindvégig Niczuly Roland vagy Fejér Béla védett.

A klub közleménye szerint mindkét új játékos két éves szerződést írt alá. A Sepsi már korábban bejelentette egy másik Mitrea, a 19 éves Vlad leigazolást, a román U18-as válogatott középpályás a belga Lokerentől szerződött Sepsiszentgyörgyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik