Libertadores-kupa: újra piros a kiállítás-világrekordernek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 08:15
A kolumbiai Gerardo Bedoya újabb kiállítása is színesítette az első számú latin-amerikai labdarúgókupa, a Libertadores-kupa kedd késő esti elődöntőjét, amelyen a paraguayi Olimpia 2–0-ra legyőzte a kolumbiai Santa Fét. Visszavágó egy hét múlva.

A gólok a második félidőben születtek, főképp két cserejátékosnak köszönhetően: a szünetben becserélt Alejandro Silva harcolta ki az első találatot eredményező büntetőt a 65. percben, és tíz perccel a lefújás előtt ő adta a gólpasszt a második gólt szerző, szintén a kispadról érkező Juan-Carlos Ferreyrának.

Mindkét csapat tíz emberrel játszotta le a második játékrészt a 32000 néző előtt zajló mérkőzésen: Juan-Manuel Salgueiro (Olimpia) és Gerardo Bedoya (Santa Fe) kakaskodásért kapott piros lapot az első félidő végjátékában.

A korábban a kolumbiai válogatottban egy híján félszáz mérkőzésen pályára lépő Bedoyát nem hivatalosan „kiállítás-világrekorderként" tartják számon. Tavaly ősszel a 41. piros lapja után 15 meccses eltiltást kapott, ám ahogyan a példa mutatja, a súlyos szankció ellenére ő továbbra is a régi.

LIBERTADORES-KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Olimpia (paraguayi)–Santa Fe (kolumbiai) 2–0
(Miranda 65. – 11-esből, Ferreyra 80.)
Newell's Old Boys (argentin)–Atlético Mineiro (brazil) szerda

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik