Lengyelország: Lovrencsicsék kikaptak, bajnok a Legia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.25. 18:13
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapján a Lovrencsics Gergőt végig a soraiban tudó Lech Poznan hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett a sereghajtótól, így eldőlt, hogy a pénteken döntetlent játszó Legia Warszawa sikerével zárul a sorozat. A magyar válogatott játékos az első félidő végén – még 0–1-es állásnál – a lécet találta el.

Lovrencsicsék hátránya két fordulóval a bajnokság vége előtt hat pontra nőtt a varsói együttes mögött, így a Lech már csak beérheti a varsóiakat, de meg nem előzheti őket, mivel a két csapat egymás elleni meccsein a Legia szerepelt eredményesebben (idegenben 3–1-re, otthon 1–0-ra győzött).

A poznani együttes a második helyen zárja a bajnokságot, így a következő szezonban az európai kupaporondon bizonyíthat, az Európa-liga második selejtezőkörében kapcsolódik majd be a küzdelmekbe.

A Legia Warszawa hét év után először, összességében tizedszer lett lengyel bajnok, és ezzel duplázott, hiszen ebben az idényben már a Lengyel Kupát is elhódította.

TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik