Lengyelország: 39 éves tréner lett Nikolicsék vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2016.09.24. 16:55
Jacek Magiera lett a magyar válogatott Nikolics Nemanját is foglalkoztató varsói Legia labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A klub honlapjának szombati beszámolója szerint a 39 esztendős szakvezető szerződése két évre szól.

Magiera 1997 és 2006 között védőként, illetve középpályásként 232 mérkőzésen szerepelt a Legia színeiben, 19 gólt szerzett és kétszer nyert lengyel bajnokságot. Visszavonulása után rögtön edzősködni kezdett és a varsói klubnál négy vezetőedző munkáját is segítette.

Az új idény előtt a másodosztályú Zaglebie Sosnowiec szakvezetője lett, és bár együttese kilenc forduló után veretlenül vezeti a tabellát, csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott, hogy leülhessen a Legia kispadjára.

A fővárosi csapat feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, ott azonban az első fordulóban 6–0-ra kikapott a Borussia Dortmundtól. A bajnokságban címvédőként kimondottan rosszul, két győzelemmel, négy döntetlennel és négy vereséggel rajtolt, a Lengyel Kupában pedig már a 32 között búcsúzott, ezért hétfőn menesztették Magiera elődjét, a szezon előtt kinevezett albán Besnik Hasi vezetőedzőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik