Lengyelország: 180 perc/5 gól – Nikolics duplázott, a Legia nyert

Vágólapra másolva!
2015.08.02. 19:57
null
Nikolics három bajnoki után öt gólnál jár a Legiában
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ekstraklasa) 3. fordulójának vasárnapi játéknapján a Legia Warszawa Nikolics Nemanja duplájával nyert a Górnik Leczna ellen. A magyar válogatott támadó kezdőként lépett pályára, a szünetben lecserélték.



Sorozatban ötödik meccsén szerzett gólt Nikolics, aki a szezon első két összecsapásán – a lengyel Szuperkupában, majd az első El-mérkőzésen – még nem volt eredményes, utána azonban megkezdte a gólgyártást. Méghozzá ipari mennyiségben…

Az első bajnokin duplázott (4–1-re nyertek a Slask Wroclaw ellen), majd a Podbeskidzie sem úszta meg gól nélkül (ismét kiütéses, 5–0-s siker). Sőt, utóbbin volt két gólpassza is. Percenkénti gólátlagát nézve még jobb a teljesítménye, hiszen csak az első bajnokit játszotta végig, azt követően kétszer is egy-egy félidő jutott neki. Így az öt gólt nem is három, hanem a perceket tekintve csak két mérkőzés alatt szerezte.



A százszázalékos Legia továbbra is a tabella első helyén áll.

A nemzetközi kupaporondon a Botosani elleni visszavágón és a Kukësi ellen is győzött a Legia (3–0 és 2–1), Nikolics mindkét El-meccsen betalált.

Nikolics vezeti az Ekstraklasa góllövőlistáját, és teljesítményének köszönhetően bekerült a forduló válogatottjába, csakúgy, mint a Wisla védője, Guzmics Richárd. Mindkét magyar légiós szerepelt a 2. forduló álomcsapatában is.

A LENGYEL ÉLVONAL ÁLOMCSAPATA A 3. FORDULÓBAN
Radoslaw Cierzniak (Wisla) – Szreten Szretenovics (Cracovia), Guzmics Richárd (Wisla), Patrik Mráz (Piast) – Miroslav Covilo (Cracovia), Krzysztof Mączynski (Wisla), Adrian Rakowski (Zaglebie), Róbert Pich (Slask) – Nikolics Nemanja (Legia), Martin Nespor (Piast), Rafal Boguski (Wisla).

LENGYELORSZÁG (EKSTRAKLASA), 3. FORDULÓ

Slask Wroclaw–Termalica Nieciecza 2–0
Jagiellonia–Zaglebie Lubin 1–2
Górnik Leczna–Legia 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik