HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.18 16:06 Frissítve: 2018.04.18 16:39

Labdarúgás: új lendület a bácskossuthfalvi focinak

A magyar kormány által támogatott munkálatok 10 millió dinárba (26.2 millió forint) kerültek, és szinte az alapoktól a tetőig új köntöst kapott a 60-as években készült jellegzetes bácskossuthfalvi épületegyüttes.

HIRDETÉS

 

Az öltözők ünnepélyes átadása (Fotó: magyarszo.rs)

A tegnap délutáni ünnepi eseményen jelen volt Takács Mihály, Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia főigazgatója, és Papp Bence, a határon túli akadémiák tanácsadója.

Takács Mihály nyilatkozatában rámutatott, hogy a magyar kormány labdarúgást célzó fejlesztési elképzelései nemcsak a délvidéki magyar közösségek javát szolgálják, hanem profitálhatnak belőle a szerb közösségek is, illetve a két nemzet kapcsolataira is hatással vannak.

„A labdarúgás és a sport közösségi és összetartó erővel bír, és még erősebbé teheti a határon túliak kapcsolatát az anyaországgal. Egyelőre 15 település vesz részt ebben a programban, amelynek koordinálására a magyar kormány felhatalmazta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, illetve a Magyar Labdarúgó-szövetségen keresztül történik a határon túli klubok fejlesztése” –– mondta a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia főigazgatója a vajdasági Magyar Szónak.

A teljes cikk ide kattintva elérhető.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.17 23:25:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Az ellenfél tizenegyesénél kapusukat félreállították, hogy a vetélytárs rúgója akadálytalanul vethesse ki rájuk megérdemelt büntetésüket, a kapott gólt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS