Labdarúgás: súlyos beteg az uruguayi szövetségi kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.14. 14:50
Egybehangzó sajtóinformációk szerint súlyos beteg Óscar Tabárez, az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Amennyiban igazak az uruguayi lapértesülések, a 69 esztendős szakember az úgynevezett Guillain-Barré-szindrómával küzd.

Az autoimmun, idegeket érintő betegség zsibbadással és bizsergő érzéssel, valamint izomgyengeséggel kezdődik, és akár bénulást is okozhat. Érinti a perifériás idegrendszert és jellemzően valamilyen fertőzés hatására alakul ki, előidézi az idegek hibás működését.

Tabárez a 2016-os, centenáriumi Copa Américán már sétabottal jelent meg, ám amikor az újságírók az állapotáról faggatták, a szövetségi kapitány nem volt hajlandó kommentálni a témát.

A feltételezés, miszerint a tréner beteg, nem új keletű, mivel az utóbbi időben az uruguayi válogatott edzésein is jobbára már utcai elektromos járművel jelent meg, és a tréningeket így vezényelte le.

Az Uruguayi Labdarúgó-szövetség (AUF) egyelőre nem adott ki hivatalos tájékoztatást Tabárez állapotáról, az olasz Milan – amelynél a kapitány rövid ideig vezetőedzőként tevékenykedett – azonban hivatalos honlapján üzent korábbi trénerének.

„Óscar Tabárez csak néhány hónapig volt velünk, ám nem felejtettük el azt a tudást és szakértelmet, amit nekünk adott. Várjuk az orvosi diagnózist, és szeretetünket, valamint támogatásunkat küldjük. Hajrá, »Maestro«!”

Óscar Tabárez az edzéseket jobbára már utcai elektromos járművön ülve vezényelte le (Fotó: Reuters)
Óscar Tabárez az edzéseket jobbára már utcai elektromos járművön ülve vezényelte le (Fotó: Reuters)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik