Labdarúgás: pszichológus kezeli a 2002-ben az olaszokat „kiejtő” bírót

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.28. 18:25
Címkék
Pszichológus foglalkozik a heroincsempészet miatt egy hete New Yorkban őrizetbe vett Byron Moreno egykori játékvezetővel, aki a 2002-es labdarúgó-világbajnokságon bemutatott ténykedésével írta be magát a futball históriájába.

Jorge López ecuadori diplomata kedden elmondta, meglátogatta a börtönben az exsípmestert: „Teljesen le van törve, lelkileg összeomlott, tart tette következményeitől, pszichológiai segítséget kap."

López azt is megjegyezte, hogy tévesek azok a híresztelések, melyek szerint Moreno öngyilkosságot kísérelt volna meg.

Az ecuadori exbíró a hazájából érkezett a JFK légikikötőbe, ahol a vámnál megmotozták, és a testére erősített tíz tasakban összesen csaknem hat kilogramm heroint találtak – félmillió dollár értékben.

Moreno először a 2002-es vb nyolcaddöntőjében hívta fel magára a figyelmet: a Dél Korea–Olaszország mérkőzésen tévesen érvénytelenítette les miatt Damiano Tommasi hosszabbításban szerzett találatát – amely az európaiak továbbjutását jelentette volna –, majd nem sokkal később kiállította Francesco Tottit, és (utóbb kimaradt) büntetőt ítélt a házigazdáknak. Végül a dél-koreaiak kerültek a negyeddöntőbe.

Egy japán lap nem sokkal később arról írt, hogy a dél-amerikai játékvezető vett magának egy méregdrága Chevrolet gépkocsit, luxuskörülmények között vakációzott, s visszafizette minden adósságát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik