TŐKE JÁNOS 2018.04.24 15:06 Frissítve: 2018.04.24 15:36

Labdarúgás: Nikolics szülővárosának a stadionja is megújul

Egy héttel ezelőtt a Nemzeti Sport is beszámolt arról, hogy a magyar kormány 26.2 millió forintos támogatásának köszönhetően új lendületet kap a bácskossuthfalvai labdarúgás, ugyanis az alapoktól a tetőig új köntöst kapott az 1960-as években készült bácskossuthfalvai épületegyüttes. A felújítások nemsokára Zentán, Nikolics Nemanja szülővárosában is elkezdődnek.

A zentai stadionban nemsokára elkezdődnek a felújítási munkálatok (Fotó: radioapatin.com)

 

 

A topolyai TSC ősztől, egészen pontosan augusztus 11-től Zenta városában játssza majd a bajnoki és kupamérkőzéseit. Mivel a TSC a szerb másodosztályban szerepel, a Zenta pedig az ötödikben, így a stadiont muszáj korszerűsíteni a magasabb szintnek megfelelően.

A zentai városházán kedden megtartott sajtótájékoztatón Czeglédi Rudolf, a város polgármestere elmondta, hogy a beruházás értéke mintegy 140 ezer euró (42.5 millió forint). A részletes tervet Palágyi Szabolcs, a TSC elnöke ismertette: a legnagyobb tétel az öntözőrendszer kiépítése és egy műfüves pálya létrehozása, s ez a két újítás a magyar kormánynak a Délvidéki Sport Akadémiának adott támogatásából valósul meg.

A zentai stadionban ezen kívül vizesblokkokat is építenek a lelátók közelében, létrehoznak egy páholyt a VIP-vendégeknek, valamint az újságíróknak, s ezen kívül a stadionig vezető gyalogutat is rendezik majd. Palágyi hozzátette, mivel Zenta az egyik alközpontja a Délvidéki Sport Akadémiának, így a jövőben havonta egy bizonyos összeggel támogatják azokat a helyi edzőket, akik az utánpótlással dolgoznak, valamint egyszeri támogatást nyújtanak az edzésekhez szükséges felszerelések megvásárlásához is.

A TSC stadionját lebontják, s a helyére egy teljesen újat építenek. Erre a célra, valamint a helyi labdarúgó-akadémia létrehozására a magyar kormány a 2016-os év végén hárommilliárd forintot különített el, míg tavaly még másfél milliárd forint támogatást hagyott jóvá. Az akadémiának jóváhagyott pénzekből nemcsak a topolyai klub részesül, hanem, ahogy a fenti két példa mutatja, a többségében magyarok lakta településeken működő labdarúgóklubok is.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.

2020.02.13 19:41:22

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokan azzal is riogatnak, hogy rövidesen kipukkan a hagyományos tv-közvetítések lufija, bár a kását azért sem eszik annyira forrón, mert ez nem pusztán elhatározás kérdése. A váltás jelentős infrastrukturális beruházásokat igényelne.

2020.02.12 20:28:22

Minden más foci THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Megette a fene, ha egy-egy labdarúgó vagy edző szeme előtt a pénz, nem pedig a dicsőség lebeg.

2020.02.10 21:37:07

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Jobban örülnék, ha lenne több bátorság kiállni a nemzeti futball ügye mellett, s ha a változások, gyarapodások mértékét nemcsak eurómilliókban, hanem a pályákon felbukkanó aranylábakban határoznák meg.

2020.02.09 21:41:13

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Maradjanak a kispadon, amennyiben erre lehetőségük van.