Labdarúgás: „Mourinho veszélyt jelent, taktikája megöli a futballt”

Vágólapra másolva!
2014.05.05. 15:31
null
Eden Hazard is kritizálta csapata játékát (Fotó: Action Images)
A dán válogatott szövetségi kapitánya, Morten Olsen szerint José Mourinho negatív taktikája megöli a labdarúgást.

 

A Chelsea portugál mestere kritikák kereszttüzébe került, miután az elmúlt hetekben rendkívül védekező szemléletben játszatta csapatát.

„Az én világomban Mourinho veszélyt jelent a labdarúgásra. Ha sokan próbálják meg lemásolni a stílusát, a játék meg fog halni – mondta Morten Olsen a dán Ekstra Bladetnek. – Képzeljük el, ha mindenki úgy játszaná a futballt, ahogy Mourinho játszatja csapatát. Unalmas lenne, és ebben az esetben nem néznék mérkőzéseket. Akkor már inkább megnézek egy jó filmet, vagy sétálok egyet az erdőben.”

A 2000 óta a dán válogatottat irányító szakember hozzátette: „Annyira másképpen játszatnám a Chelsea-t, ha lehetőséget kapnék erre. De Mourinho csak védekezően képes irányítani. A klub rengeteg pénzt költött nagyszerű játékosokra, a fenébe is, használja őket!”

Nemrégiben Eden Hazard is kritizálta saját csapata játékát – „A Chelsea-t nem arra találták ki, hogy játssza a futballt” – , elmondása szerint csapatának jobban megy, ha kontráznia kell.

„Természetesen rendben van, hogy erre számítanak. Én is szeretem, ha van lehetőségünk kontrázni, de kell lennie egy játéktervnek arra az esetre is, amikor támadni kell. Mint ahogy van Guardiolának is. Ahogyan van nekünk a válogatottnál is, de Mourinhónak nincs. Kizárólag a pontrúgásokra támaszkodik, és reméli, hogy Hazard vagy Willian hozzá tud tenni valamit. Én megértem, miért kritizálta Hazard a mérkőzés után a Chelsea játékát.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik