Labdarúgás: hosszabbított a világ legidősebb profi játékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.12. 11:00
Miura Kazujosi egy évvel hosszabbított a japán Jokohama FC labdarúgócsapatánál. A negyvennyolc éves támadó több mint harminc éve van a pályán, a világ legidősebb profi játékosaként tartják számon.

Miura Kazujosi számára az idő nem párosul az öregedés folyamatával. Mottója, hogy „Annyi éves vagy, amennyinek érzed magad!” A negyvennyolc esztendős csatár pedig még mindig fittnek érzi magát.Miura Kazujosi számára az idő nem párosul az öregedés folyamatával. Mottója, hogy „Annyi éves vagy, amennyinek érzed magad!” A negyvennyolc esztendős csatár pedig még mindig fittnek érzi magát.

Több mint harmincéves karrierje során minden földrészen megfordult, játszott Dél-Amerikában, Európában, Ausztráliában és Ázsiában is. A válogatottban nyolcvankilenc mérkőzésen ötvenöt gólt szerzett.

„Hálás vagyok a csapatnak az újabb lehetőségért és a szurkolóknak a támogatásért” – mondta Miura a Kyodo Newsnak.

A világ legidősebb profi játékosa még mindig fittnek érzi magát (Fotó: CNN)
A világ legidősebb profi játékosa még mindig fittnek érzi magát (Fotó: CNN)

„Továbbra is megteszek mindent, ami tőlem telik” – tette hozzá, miután a Jokohama FC-vel meghosszabbította a szerződését november 11-én 11.11-kor, amivel a klub a 11-es mezszámmal játszó csatár előtt kívánt tisztelegni.

A veterán profi tizenkilenc évesen mutatkozott be a brazil Santos labdarúgócsapatában. Ebben a szezonban eddig tizenhat mérkőzésen három gólt szerzett a Jokohama FC-ben, azonban jelenleg combsérülés miatt néhány hetes kényszerpihenőn van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik