nemzetisport.hu 2019.06.17 15:26 Frissítve: 2019.06.17 15:37

Labdarúgás: „gigászi” küzdelem – 21–18 a meccs végeredménye

Érdekes módját választotta a makaói szövetség döntése elleni tiltakozásnak két helyi labdarúgócsapat, a Tak Csun Ka I és a Hang Szaj azzal, hogy 39 gólos (!) meccset (21–18) játszott egymással az országos kupasorozatban.

 

A probléma abból fakad, hogy a makaói szövetség biztonsági okokból nem adott engedélyt a labdarúgó-válogatottnak arra, hogy elutazzon Sri Lankára, ahol világbajnoki selejtező várt volna rá. A szervezet vezetői jelezték: a több mint 250 emberéletet kioltó, iszlamista terroristák által vállalt áprilisi Sri Lanka-i öngyilkos merényletekre tekintettel a nemzeti csapat nem utazik el a szigetországba, mert félő, a helyiek nem tudnák garantálni a biztonságukat. A makaóiak azt szeretnék elérni, hogy a visszavágót semleges helyszínen rendezzék meg. A párharc első meccsét Makaó pályaválasztóként 1–0-ra megnyerte Kínában.

Úgy tűnik azonban, két élvonalbeli klub, a Tak Csun Ka I és a Hang Szaj játékosai nem értettek egyet a szövetség döntésével, ezért tiltakozásul finoman fogalmazva sem vették komolyan az egymás elleni kupameccsüket. A futballisták nevetgéltek és sétálgattak a pályán, hagyták az ellenfelet gólt szerezni, sőt olykor még meg is tapsolták a másik fél találatát – mindezt a klubvezetők és a két szakmai stáb előzetes tudta nélkül.

A mérkőzés a 6–5-ös első félidő után a Tak Csun Ka I 21–18-as sikerét hozta, a makaói szövetség természetesen vizsgálja az esetet, ahogy a két klub is belső nyomozást rendelt el.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.