Labdarúgás: bemutatták a tragikus sorsú Erbstein Ernőről szóló könyvet

Vágólapra másolva!
2017.06.15. 21:00
Csütörtök este a Budapesti Olasz Kultúrintézetben (Istituto Italiano Di Cultura – Budapest) bemutatták az elfeledett magyar labdarúgóedző, a Grande Torinóval sikert sikerre halmozó Egri-Erbstein Ernő életéről szóló könyvet, amelynek magyar kiadása az Akadémiai Kiadó nevéhez fűződik.

A könyvbemutatón megjelent és rövid beszédet mondott – többek között – a kötet angol szerzője, Dominic Bliss, aki „The Triumph and Tragedy of Football's Forgotten Pioneer" címmel dolgozta fel Egri-Erbstein Ernő történetét, amely az emberi kitartásról, dacról és hősiességről szól a 20. század egyik legsötétebb korszakából. Ugyancsak tiszteletét tette és beszélt is (méghozzá anyanyelvén) a magyar kiadás bemutatóján a könyv főhősének két lánya, a ma is aktív Susanna Egri és Marta Egri.Dominic Bliss, aki „The Triumph and Tragedy of Football's Forgotten Pioneer" címmel dolgozta fel Egri-Erbstein Ernő történetét, amely az emberi kitartásról, dacról és hősiességről szól a 20. század egyik legsötétebb korszakából. Ugyancsak tiszteletét tette és beszélt is (méghozzá anyanyelvén) a magyar kiadás bemutatóján a könyv főhősének két lánya, a ma is aktív Susanna Egri és Marta Egri.

Egri-Erbstein Ernő életének és a csapat sikereinek tragikus repülőgép-szerencsétlenség vetett véget 1949-ben. Személyisége és munkássága nem csupán a focirajongók számára jelent inspirációt. Az Erbstein család háború alatti története önmagában is kész regény. A könyv tisztelgés e nagyszerű ember emléke előtt – írta a kiadó az esemény Facebook-oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik