Labdarúgás: akkorát szellentett, hogy piros lapot kapott érte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.21. 18:15
Történelemkönyvekbe illő kiállítás játszódott le Svédországban, egy hetedik ligás labdarúgó-mérkőzésen. A Järna SK tartalékcsapata a Pershagens SK ellen lépett pályára. Utóbbi csapatból a 93. percben második sárga lappal az öltözőbe zavarták Adam Lindin Ljungkvistet. Az ok: sportszerűtlen szellentés.

A svéd Aftonbladet készített interjút a 25 éves balhátvéddel, aki nem volt hajlandó hinni a szemének, amikor a játékvezető felmutatta neki a piros lapot.készített interjút a 25 éves balhátvéddel, aki nem volt hajlandó hinni a szemének, amikor a játékvezető felmutatta neki a piros lapot.

Az interjú egészét nehéz átadni, mert sok benne a lefordíthatatlan svéd kifejezés, de szinte az összes kérdés egy szellentéshez köthető szóvicc.

Adam Lindin Ljungkvist (Fotó: Aftonbladet)
Adam Lindin Ljungkvist (Fotó: Aftonbladet)

Ljungkvist elmondása szerint érezte, hogy nincs rendben a gyomra, és az utolsó percekben egy elég hangosat szellentett. Előtte persze nem tudta, hogy csendesebb vagy a hangosabb verzió sül-e ki belőle. Megtörtént, aminek meg kellett történnie, erre a játékvezető mellé lépett, felmutatta a sárga lapot, s mivel ez már a második volt, a piros lapot is.

„Ideges lettem a játékvezetőre, egyszerűen nem értettem, hogy mi történik. Arra emlékszem, hogy körülöttem mindenki nevetett” – mesélte a kiállított Ljungkvist.

„Talán azt gondolhatta, hogy direkt az ellenfélre céloztam. De kérdem én, mégis ki provokálna ilyen módon? Elismerem, egy igazán hangosat engedtem szabadon, és ezért pirosat kaptam. A játékvezető azt mondta, sportszerűtlen viselkedés miatt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik