Krul, a hős: Brazília nem tudott visszavágni

Vágólapra másolva!
2011.06.04. 23:14
null
Krul eszén nem tudtak túljárni Neymarék (Fotó: Reuters)
Címkék
Gól nélküli döntetlent játszott egymással a holland és a brazil labdarúgó-válogatott a Goiásban rendezett felkészülési mérkőzésen, a tavalyi vb-negyeddöntő „visszavágóján”.

A két csapat legutóbb a tavalyi világbajnokság negyeddöntőjében találkozott egymással, igaz, mostanra a brazilok meglehetősen átalakították keretüket, de Goiásban Bert van Marwijk összeállítását böngészve is érezni lehetett a kísérletező jelleget.

Tim Krul kapus életében először lépett pályára a válogatottban, Kevin Strootman másodszor, míg Arjen Robben a tavalyi vb-döntő után először húzta újra magára mérkőzésen az oranje mezét.

Leszámítva Ramires les miatt érvénytelenített, amúgy szabályos gólját, az első percek eseménytelenül teltek. Az üresjáratot követően a félidő közepén felpörgött a mérkőzés, Robben hozta szinte kihagyhatatlan helyzetbe Ibrahim Afellayt, ám ő hét méterről ziccerben Júlio Césart találta el. A 29. percben ismét a Barcelona légiósa próbálkozott, az Inter kapusa azonban megint hárított.

Brazil részről Neymar bár nagyon aktívan játszott, nagy helyzetbe nem került, Ramires lövésénél ugyanakkor csak centik hiányoztak a bombagólhoz. A túloldalon Robin van Persie válaszolt a helyzetre, gól azonban az ő csúsztatásából sem lett.

Amíg az első félidőben inkább a hollandok voltak kezdeményezőbbek, fordulás után viszont brazil fölény volt jellemző. Neymar egy az egyben nem bírt Krullal, majd a holland kapus Robinho lövését is állta. A csereként beállt Lucas is ígéretes lövéssel próbálkozott, ám hiába, Krul briliáns napot fogott ki, így gól nélküli döntetlent hozott a vb-negyeddöntő „visszavágója”.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a „barátságoshoz” képest meglehetősen paprikás volt a hangulat, ami a sokadik Arjen Robben elleni szabálytalanságban és Ramires piros lapjában csúcsosodott ki.

BRAZÍLIA–HOLLANDIA 0–0

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BRAZÍLIA–HOLLANDIA 0–0 (0–0)
Goiás. V: C. Amarilla (paraguayi)
BRAZÍLIA: Júlio César – Daniel Alves, Lúcio, Thiago Silva, André Santos (Adriano, 85.) – Lucas Leiva (Sandro, 65.), Ramires, Elano (Lucas, 65.) – Robinho (Elías, 75.), Fred (Leandro Damiao, 75.), Neymar. Szövetségi kapitány: Mano Menezes
HOLLANDIA: Krul – Van der Wiel (Boulahrouz, 85.), Heitinga, Mathijsen, Pieters – N. de Jong (Maduro, 64.), Strootman (Schaars, 74.) – Robben, Afellay, Kuyt (Elia, 54.) – Van Persie (Huntelaar, 64.). Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk
Kiállítva: Ramires (79.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik