Kouemaha a DVSC helyett a Leverkusen ellen készülhet

Vágólapra másolva!
2012.08.18. 10:47
null
Kouemahát (jobbra) ismét kölcsönadja a Bruges, ezúttal az Eintracht Frankfurtnak (Fotó: Reuters – archív)
Címkék
Még mindig kapós a DVSC korábbi támadója, Dorge Kouemaha: a kameruni futballistát ezúttal a német Bundesliga újoncának, az Eintracht Frankfurtnak adta kölcsön a belga FC Bruges, így nem játszhat a Loki ellen az Európa-liga selejtezőjének rájátszásában.

Kouemaha 2005-ben a görög Arisztól szerződött a Tatabányához a transfermarkt.de nyilvántartása szerint 200 ezer euróért, majd onnan 260 ezerért a DVSC-hez, ahol egy szezont húzott le, mielőtt az MSV Duisburghoz igazolt. A német csapattól egymillió euróért vette meg jelenlegi klubja, az FC Bruges.

Kouemaha a 2006–2007-es idényben remekül teljesített Tatabányán: 25 bajnokin 12-szer volt eredményes, s nyolc gólpassz is került a neve mellé. Ezután csapott le rá a DVSC, melynek színeiben a 2007–2008-as szezonban 27 bajnokin 13 gólt szerzett és öt asszisztot jegyzett.

A következő idényben még több gólt termelt, a Duisburg 31 másodosztályú mérkőzésén 14-szer köszönt be. A 2009–2010-es kiírásban is hozta azt, amit megszokhattak tőle: a Bruges-nél 13 találatot ért el a belga bajnokság alapszakaszában, majd a rájátszásban ezt még hárommal toldotta meg.

Kouemaha a legutóbbi idényt a Kaiserslauternben töltötte kölcsönben, ám mindössze két gólig jutott a Bundesligában – a történethez tartozik, hogy sérülések hátráltatták a 29 esztendős csatárt. Ennek ellenére több csapat is kiszemelte magának (többek között a dán FC Köbenhavn), s végül az Eintracht Frankfurthoz került egy évre kölcsönbe.

Német sajtóhírek szerint már régóta húzódott Kouemaha és a St. Pauli belső védőjének, Carlos Zambranónak az ügye, ám pénteken mindkét futballista átesett az orvosin és aláírta szerződését a frankfurti együttessel – a Bruges támadója egy évre (kölcsönbe), míg a hátvéd három esztendőre érkezett. Az Eintracht az idény végén opciós joggal végleg szerződtetheti a volt Loki-csatárt is.

Ezzel eldőlt, hogy Kouemaha biztosan nem játszik a Loki elleni El-selejtezőn a Bruges színeiben jövő csütörtökön (20.30), helyette a Bayer Leverkusen elleni Bundesliga-nyitányra készülhet (augusztus 25.), sőt, akár pályára léphet a holnapi, Erzgebirge Aue elleni Német Kupa-meccsen is.

Armin Veh elismeréssel beszélt Kouemaháról, akit akár egyedüli ékként is bevethet a német csapat, amely preferálja a 4–2–3–1-es hadrendet. Az Eintracht vezetőedzője azonban azt sem titkolta, hogy a kameruni támadót a remek formában lévő Olivier Occéan helyettesének vitték Frankfurtba.

KOUEMAHA BRUGES-BEN

KOUEMAHA HATALMAS GÓLJA A KAISERSLAUTERNBEN

KOUEMAHA-GÓL MÉG A DVSC-BEN A HONVÉD ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik