MTI 2020.03.24 10:19 Frissítve: 2020.03.25 03:34

Koronavírus: zárt kapus befejezés Angliában, felfüggesztés Ausztráliában

A játékosok elfogadták, hogy a bajnokság befejezésének egyetlen módja a mérkőzések zárt kapuk mögötti lebonyolítása – az angol Hivatásos Labdarúgók Szövetségének (PFA) igazgató-helyettese szerint.

 

Bobby Barnes többek között arról számolt be, hogy a koronavírus-járvány miatt az angol szövetség, a liga és a Premier League már egyetértésre jutott abban, hogy az idényt határozatlan időre kitolják. A mérkőzések lejátszását korábban legalább április 30-ig elhalasztották. Barnes hozzátette: a megszorítások, korlátozások miatt a játékosok realistán állnak az idény befejezéséhez.

„Egy ideális világban tömegek előtt játszanánk, de ez most az az eset, amelyben nincs alternatíva. Ez most nem ideális világ, és azok a játékosok, akikkel beszéltem, elfogadják, hogy ennek kell történnie” – utalt a zárt kapus mérkőzésekre.

Kiemelte, hogy bár a labdarúgás a nézőkért van, de a játékosok legtöbbjének a bérét elsősorban a televíziós jogdíjakból tudják előteremteni a klubok.

Ausztráliában felfüggesztették az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot, mert az utazási korlátozások miatt egyelőre nem lehet folytatni a sorozatot. Az alapszakaszból még hat forduló lenne hátra a rájátszás előtt. A szövetség április 22-én tekinti át újra a helyzetet.

A Skót Labdarúgó-szövetség (SFA) felszólította a klubokat, hogy álljanak le az edzések megtartásával, és tartsák be a kormány iránymutatásait a koronavírus-válságban. A legutóbbi egyeztetést követően az SFA a lehető leghatározottabban emlékeztette az egyesületeket, hogy le kell állniuk a tréningekkel és be kell tartaniuk a kormány javasolta távolságtartást az egyének érintkezésében.

A kanadai top junior jégkorongligákat tömörítő CHL bejelentette, hogy törli három bajnokságának (WHL, QMJHL, OHL) alapszakaszából hátralévő mérkőzéseit, a rájátszást, valamint a három liga közös országos döntőjét, a Memorial Kupát, amelynek május 22. és 31. között a nyugat-kanadai Kelowna adott volna otthont. Legutóbb 102 éve fordult elő, hogy a sportág őshazájában nem hirdettek junior bajnokot.

2020.03.14 18:24:03

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

MAJDNEM-TRANSZFEREK. A szó szerint nyugdíjas állás és ottalvó edző is aláírást ért. A Barca Haaland helyett Boatenget választotta.

2020.04.04 20:34:35

Minden más foci K. D.

Most Magyarország legtehetségesebb FIFA-játékosai pótolják a rangadókat!

2020.04.03 08:49:35

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Ami a nagy Cruyffnek nem ment játékosként, összejött edzőként: felépítette a Barca-katedrálist.

2020.04.02 16:57:07

Minden más foci P. K.

Emlékezetes szögletek és egy kis „törióra” – tudja, ki rúgta az első gólt a sarokból, és miért „olimpiai” a neve?

2020.04.01 22:06:12

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

LEGENDÁK LIGÁJA. Ferguson legjobb csapata a szerencsével sem állt hadilábon, a fordítások fordítását mutatta be.