Koronavírus: karanténban a csapat, az ifik kaptak egy tízest

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.19. 22:43
null
A Rosztov ifistákkal volt kénytelen kiállni Szocsiban (Fotó: AFP)
A rosztovi futballakadémia ifistái léptek pályára a felnőttek helyett Szocsiban az orosz első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premjer-Liga 23. fordulójának pénteki játéknapján, és ahogyan az várható volt, nem tudták tartani a lépést a riválissal: a hazai csapat 10–1-re győzött.

Csütörtökön még úgy festett, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, és az e hétvégi programmal újrainduló élvonalbeli küzdelmeket a Szocsi–Rosztov mérkőzés nélkül rendezik meg, miután a vendégegyüttes hat tagja is pozitív tesztet adott szerdán, így a teljes felnőttcsapatnak kéthetes karanténba kellett vonulnia.

Csakhogy az orosz szövetség hiába kínálta fel a találkozó júliusra halasztásának lehetőségét, a Szocsi vezetői nem mentek bele a dátum módosításába, így a Rosztov jobb híján akadémistáinak alakulatával állt ki az idegenbeli meccsen, és 10–1-es vereséget szenvedett.

A mérkőzés után a rosztoviak közleményt adtak ki, amelyben elmagyarázták a kevésbé tájékozott olvasóknak, mi áll a megdöbbentő eredmény hátterében. Egyúttal arra kérték szurkolóikat, hogy próbálják megőrizni emlékezetükben a mérkőzés pozitívumait, úgy mint:

„Először is, tizenhét esztendős kapusunk, Gyenyisz Popov – egy büntetőt is hárítva – tizenöt lélegzetelállító védést mutatott be, ami új Premjer-Liga-rekord. Gyenyisz volt az este főszereplője, és megérdemelten kapta meg a meccs legjobbjának járó elismerést.

Ugyancsak érdemes felfigyelni arra, hogy Roman Romanov nagyszerű gólt lőtt, ezzel egyfelől a klubtörténet legfiatalabb gólszerzője lett, és befér a Premjer-Liga történetének három legfiatalabb gólszerzője közé is!

Tudjuk, hogy egyetértenek velünk abban, hogy labdarúgóink a pálya minden négyzetcentiméteréért megküzdöttek, és hogy erős jellemről, példamutató hozzáállásról tettek tanúbizonyságot.”

Romanov meglepetésre már az első percben megszerezte a vezetést a vendégcsapatnak, igaz, a szünetben már 4–1 volt a Szocsinak…

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A folytatás sem ígérkezik könnyebbnek a Don menti futballklub számára, mivel a szocsi vendégjáték után a Valerij Karpin vezetőedző irányította gárdára két hazai bajnoki vár(na) a következő két hétben: június 27-én a tulai Arszenal, július elsején pedig az FK Krasznodar ellen.

A Rosztov a negyedik, a Szocsi a kilencedik helyről várja a folytatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik