MTI/NSO 2020.03.23 07:45 Frissítve: 2020.03.26 20:16

Koronavírus: Dubaiban ragadt a volt magyar szövetségi kapitány

A koronavírus-járvány miatt nem tud hazatérni Budapestre Lothar Matthäus, a németek világ- és Európa-bajnok labdarúgója, aki így Dubaiban maradt családjával, miközben a Németországban maradt édesanyjáért aggódik.

 

Matthäus 16 éve Budapesten él, de most nem térhet haza (Fotó: AFP)

 

Az 59 éves exfutballista orosz feleségével együtt Dubaiban nyaralt, és egyelőre nem tudni, hogy mikor hagyhatja el a közel-keleti várost.

„Nem tudok Budapestre utazni, pedig tizenhat éve már ott lakom. A magyarok lezárták a határt mindenki előtt, akinek nincs magyar útlevele, így nem tudok belépni az országba. A feleségemnek viszont Németországba körülményes bejutnia, mivel nincs EU-útlevele, így a második otthonomba, Münchenbe sem mehetünk” – mondta a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Sportbuzzer portálnak.

A 150-szeres válogatott játékos közölte, mivel a magyar- és németországi járatokat leállították Dubaiból, leginkább már csak magángép jöhetne szóba, de már csak azért sem erőltetik az utazást, mert riasztó híreket kapnak a járvány sújtotta Németországból.

„Egyelőre itt maradunk, mert jelenleg nagyobb biztonságban érezzük magunkat Dubaiban – tette hozzá Matthäus.

A korábbi aranylabdás labdarúgó elárulta, nem tart attól, hogy hamarosan bezárják a szállodát, ahol tartózkodik a családjával, de a családja és a barátai nagyon hiányoznak neki.

„Édesanyám nyolcvankilenc éves és a szülővárosomban, Herzogenaurachban él nagyjából teljes elszigeteltségben, és csak nagyon ritkán lép ki otthonról. A bátyám is ott él tőle nem messze – igaz, ő is elég visszavonultan –, de szerencsére édesanyánk nincs egyedül – fogalmazott Matthäus. 

2020.09.28 20:35:31

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az Ajax negyedháznál is csak a jegyértékesítés elmaradása miatt meccsenként 400-500 ezer euróval kevesebbet könyvelhetett el. Nemhogy a zárt kapuk, de hosszabb távon még ez is fenntarthatatlan.

2020.09.27 23:46:59

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem mellesleg szponzorom is volt, azaz inkább mecénásom, még ha nem is tudta. A nagyapámra mindenben számíthattam, visszatérően javasoltam neki, hogy kössünk üzletet, én adok neki öt forintot, ő ad helyette egy tízest.

2020.09.27 16:49:19

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A kupapofon után a Dunaszerdahely hazai pályán kétgólos sikert aratott a Trencín ellen.

2020.09.26 18:33:14

Minden más foci H. D.

Hiába egyenlített emberhátrányban a vendégcsapat, sorozatban harmadszor nyert az NK Osijek.

2020.09.26 15:19:06

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló, percről percre)

A házigazda TSC 3–0-ra nyert a fordulót a negyedik helyről váró Szpartak Szubotica ellen.