Koronavírus: csoportosan edzettek, 12 pontot levontak a Linztől

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.28. 19:39
null
Ismaëlék megszegték a szabályokat, igaz, érdekes sztori az is, ahogyan lebuktak… (Fotó: AFP)
Tiltott csoportos edzés miatt 12 pontot levontak a LASK labdarúgócsapatától, amely eddig az osztrák bajnokság tabellájának első helyén állt.

A linzi klub (Linzer Athletik-Sport-Klub) csütörtöki közleménye szerint 75 ezer eurós (26 millió forint) pénzbüntetést is kirótt rájuk az osztrák szövetség.

Az osztrák liga két héttel ezelőtt közölte, hogy videofelvételek jutottak a birtokába a linziekről, amelyeken egy szokásos keretedzés látható, miközben a koronavírus-járvány miatt akkoriban Ausztriában csak kis csoportokban és egymástól biztonságos távolságban volt szabad tréningezni.

Az osztrák Bundesliga többi klubja felháborodással fogadta a szabályszegés hírét, míg a linzi egyesület közölte: „gazdasági kémkedés” áldozatává vált, ugyanis két, arcát eltakaró férfi szerdára virradóra betört a Raiffeisen Arenába, és egy kamerát rejtett el a stadionban.

A kiróható büntetés a figyelmeztetéstől a pénzbírságon és a pontlevonáson keresztül egészen a másodosztályba lefokozásig terjedhet.

A felsőházi rájátszás tabelláját a LASK vezette 27 ponttal, de immár a címvédő Red Bull Salzburg áll az élen 24 ponttal. A szövetség döntése szerint a 12 pontot az alapszakasz végeredményéből (54 pont) vonják le, és mivel a szabályok értelmében a rájátszás előtt mindig felezik a pontokat, a LASK-nak 21 pontja van (tehát gyakorlatilag 6 pontot vontak le a csapattól – a szerk.), és „csak” a második helyre csúszott vissza. A klub fellebbez az ítélet ellen, amely – megfogalmazása szerint – aránytalanul súlyos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik