Koronavírus: a FIFA vizsgálja, mi legyen a nyáron lejáró szerződésekkel

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.16. 20:45
null
A FIFA vizsgálja a koronavírus lehetséges hatásait (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tanulmányozza, milyen hatást gyakorol a bajnokságok koronavírus miatti leállítása a játékosok lejáró szerződéseire.

 

A megállapodások általában az idények végéig, azaz június 30-ig szólnak. Az európai bajnokságok döntő többsége a világjárvány miatt jelenleg szünetel, ahogy az európai kupasorozatok is, s több klubot már közvetlenül is elért a Covid-19 (Coronavirus Disease 2019).

Amennyiben a különböző klubsorozatok későbbi folytatása mellett döntenek, az akár túl is csúszhat a június végi időponton. A nyári átigazolási szezon ezt követően kezdődne, így az is előfordulhat, hogy az idényt nem a jelenlegi keretekkel fejeznék be a klubok.

„A FIFA elemzi a jelenlegi helyzetet, valamint annak lehetséges hatásait a labdarúgás minden területére” – fogalmazott a FIFA szóvivője.

Az európai szövetség (UEFA) a tagországokkal kedden – videokonferencia keretében – tart egyeztetést arról, miként folytatódjanak a nemzeti bajnokságok és a nemzetközi versenysorozatok.

Az idény későbbi lezárásához szükség lenne a nyári Európa-bajnokság elhalasztására, ezt kezdeményezte például az olasz szövetség is az UEFA-nál. A 24 válogatottat felvonultató kontinensviadal az eredeti tervek szerint június 12-én kezdődne Rómában, a július 12-ig tartó tornát 12 városban, köztük Budapesten rendeznék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik