Konföderációs Kupa: hat meccsre tiltották el a mexikói kapitányt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.07. 20:57
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hat mérkőzésre tiltotta el Juan Carlos Osoriót, a mexikói válogatott szövetségi kapitányát, akit a Konföderációs Kupán a Portugália elleni bronzmeccsen állított ki a játékvezető.

A FIFA indoklása szerint az 56 éves szakember – aki a 120. percben kapott piros lapot – megsértette a találkozó bíróját és asszisztensét. Osorio ráadásul agresszíven viselkedett, a partjelzőt testével meg is lökte.

Az eltiltás mellett a szövetségi kapitány figyelmeztetésben is részesült, valamint ötezer svájci frankos (1.4 millió forint) bírságot kapott.

Az oroszországi Konföderációs Kupa rendkívül feszült hangulatú vasárnapi bronzmérkőzésén Portugália egygólos hátrányból fordítva, hosszabbítás után 2–1-re győzte le Mexikót.

A címvédő Mexikó vasárnap Salvador ellen kezdi meg szereplését az idei Arany-kupán, amelyen a három csoportmeccset az egyenes kieséses szakasz követi. Amennyiben Mexikó bejut a fináléba, további három mérkőzést játszik, és Osorio letölti az eltiltását. A kapitány ebben az esetben a szeptemberi vb-selejtezőkön már a kispadon ülhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik