Konf. Kupa: az USA legyőzésével Mexikó kijutott a tornára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.11. 07:34
Az Arany-kupa-győztes Mexikó hosszabbítás után 3–2-re legyőzte a 2013-as kontinensbajnok Egyesült Államok válogatottját, ezzel kvalifikálta magát a 2017-es Konföderációs Kupára, amelyet Oroszországban rendeznek meg.

A világbajnokság főpróbájának számító tornán a házigazda mellett a kontinensbajnokok vehetnek részt. Az észak- és közép-amerikai térség (CONCACAF-zóna) két legerősebb válogatottjának összecsapására azért volt szükség, mert a legutóbbi Konföderációs Kupa óta két Arany-kupát rendeztek, és az első az Egyesült Államok, míg a második Mexikó sikerét hozta.

A kaliforniai Rose Bowlban lejátszott meccs – amelyet több mint 93 ezer szurkoló tekintett meg a helyszínen – már negyedóra után 1–1-re állt, ám a rendes játékidőben nem született újabb gól.

A hosszabbításban a mexikóiak ismét megszerezték a vezetést, majd az amerikaiak egyenlítettek, Paul Aguilar góljára azonban már nem érkezett válasz.

A CONCACAF-kupát megnyerő Mexikó és a házigazda Oroszország mellett a világbajnok Németország, az Ázsia-bajnok Ausztrália és a Copa América-győztes Chile már biztosította helyét a Konföderációs Kupán.

A torna mezőnye Óceánia legjobbjával, az Európa-bajnokkal és a 2017-es Afrika-kupa győztesével lesz teljes.

CONCACAF-KUPA, 2015
Mexikó–Egyesült Államok 3–2 – hosszabbítás után
Gólszerző:
J. Hernández (10.), Peralta (96.), Aguilar (118.), ill. Cameron (15.), Wood (108.)

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik