Klub-vb: tizenegyespárbaj után kolumbiai bronzérem

Vágólapra másolva!
2016.12.18. 10:09
null
Szórakoztató meccset vívott egymással a Club América és az Atlético Nacional (Fotó: Reuters)
A kolumbiai Atlético Nacional lett a 2016-os klub-vb bronzérmese, miután a Real Madrid (spanyol)–Kasima Antlers (japán) döntő „előmeccsén” (11.30 óra, Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!) tizenegyespárbajban jobbnak bizonyult a mexikói Club Américánál.

 

Az első félidőben az Atlético Nacional akarata érvényesült. A kolumbiaiak mezőnyben tetszetősen adogattak és veszélyesebb akciókat vezettek. Ennek eredményeként már a 6. percben megszerezték a vezetést, előnyük a félidő közepén formás támadás lezárásaként duplázódott meg. Jó iramú, szórakoztató csatát vívott egymással a két csapat. A mexikói játékosok ritka vendégeknek számítottak az ellenfél kapuja előtt, szünet előtti szépítésük úgy is meglepetés volt, hogy egy büntetőt hiába kértek számon a játékvezetőn. A játékban nem volt benne a Club América gólja, ugyanis az Atlético Nacional volt mezőnyfölényben, és rendre jól, még a veszélyes zóna előtt megszűrte az ellenfél akciót.

Nem úgy a szünet után. Azonnal nekiesett ellenfelének a mexikói együttes, már megvoltak a komoly helyzetei is, de az egyenlítés csak a 66. percben, akkor is büntetőből jött össze. Fáradtak a játékosok, több volt a szabálytalanság, a taktikai fault, ami az első félidőre abszolút nem volt jellemző. A döntés végül a tizenegyesekre maradt, amelyben a kolumbiaiak bizonyultak pontosabbnak. A mexikói csapat első két rúgója rontott, onnan pedig nem tudtak visszakapaszkodni.

Kolumbiai csapat korábban még nem volt érmes a klub-vb-n.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, JAPÁN
A 3. HELYÉRT

Club América (mexikói)–Atlético Nacional (kolumbiai) 2–2, tizenegyesekkel: 3–4 (M. Arroyo 38., O. Peralta 66. – 11-esből, ill. Samudio 6. – öngól, A. Guerra 26.)
KÉSŐBB
DÖNTŐ

11.30: Real Madrid (spanyol)–Kasima Antlers (japán) (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik