Elhasalt Ronaldinho csapata a Radzsa ellen

Vágólapra másolva!
2013.12.18. 20:22
null
A zöld mezes marokkóiak méltó ellenfelei voltak a brazil csapatnak, sőt le is győzték neves ellenfelüket (Fotó: Reuters)
A Radzsa Casablanca lesz a Bayern München ellenfele a Marokkóban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokságon! A házigazda a Ronaldinhót is soraiban tudó Atlético Mineirót fektette két vállra (3–1) harcos játékával, teljesen megérdemelten.

A klubvilágbajnokság második elődöntőjének a Ronaldinhóval felálló, Libertadores-kupa-címvédő Atlético Mineiro volt az esélyese, de ebből az első félidőben vajmi keveset láttunk. Csapkodó, ám küzdelmes volt a találkozó. A Radzsa behúzódott a saját térfelére, elsősorban az ellentámadásokban bízott a marokkói csapat.

Helyzeteket még csak-csak kidolgoztak a felek, de magas színvonalú játékról egyáltalán nem beszélhettünk. Az szembeötlő volt, hogy a brazilok jóval technikásabbak, de Jo egymaga több helyzetet is elpuskázott. A marokkóiak viszont azért bosszankodhattak, mert kiváló kontráik végén általában egészen ügyetlen megoldásokat választottak a csatárok. Amikor pedig még a lövés is jó volt, mentett a brazil kapus.

Hiába volt azonban több lehetősége az Atlético Mineirónak, mindössze egyetlen lövése talált kaput, és az sem lett gól. Ez is volt az egyik oka, hogy a félidőben egyik oldalon sem született találat.

A második félidő valamivel erősebb iramban kezdődött, megint csak a brazilok támadtak többet, de mivel a védelemre nem ügyeltek, az 51. percben a marokkói csapat megszerezte a vezetést. A brazilok szöglete után indult a gyors marokkói ellenakció, Muhszin Jadzsur kapta a labdát, és 16 méterről, jobbal tökéletesen lőtte ki az Atlético Mineiro kapujának jobb alsó sarkát. 1–0

A gól után öt percen belül két gólt is szerezhetett volna a Radzsa, de nem ügyelt a lesszabályra, így a kissé széteső brazilok megúszták az újabb gólt, gólokat. Lassú, körülményes volt ezekben a percekben az Atlético játéka, a Radzsa pedig egyre inkább vérszemet kapott. De a helyzeteket elszórakozta, Ronaldinho pedig büntetett.

A 63. percben ugyanis szabadrúgáshoz jutott 20 méterre a Radzsa kapujától az Atlético-MG. Ronaldinho állt a labda mögé, és gyönyörűen csavart a Radzsa kapujának bal sarkába. A labda a kapufáról pattant a hálóba. 1–1

A gól rövid időre megfogta a hazaiakat, akik aztán összeszedték magukat, és az utolsó tíz percben elkezdtek rohamozni. A rohamoknak pedig meg is lett az eredménye a gyengén játszó brazilok ellen.

Rever buktatta Jadzsurt látszólag a tizenhatoson belül, merthogy Jadzsur kicsit rásegített a dologra. Muhszin Mutuali mindenesetre bevágta a tizenegyest a jobbra mozduló kapust becsapva a kapu bal oldalába a 84. percben. 2–1

A braziloknak már rohamozniuk kellett, de ezekben az akciókban semmilyen átütőerő sem volt, sőt még ők kaptak gólt a ráadás utolsó percében. Mutuali egyedül ugorhatott ki, és a tizenhatos vonaláról átemelte a kifutó Victort, csakhogy a labda visszapattant a lécről, éppen Vianney Mabidé elé, aki közelről az üres kapuba vágta a harmadik gólt. 3–1

A Radzsa Casablanca harcosabb játékával megérdemelten verte meg a brazil válogatottakkal teli Atlético Mineirót, és bejutott a klubvilágbajnokság döntőjébe, amelyben a Bayern Münchennel fog találkozni. A casablancai együttes az első, amely a selejtezőből verekedte be magát a klub-vb döntőjébe, és ő a második afrikai legénység ugyanott (a kongói DK-beli TP Mazembe 2010-ben volt finalista az Inter ellen)!

RADZSA CASABLANCA–ATLÉTICO MINEIRO – PERCRŐL PERCRE

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, MAROKKÓ
ELŐDÖNTŐ
Radzsa Casablanca (marokkói)–Atlético Mineiro (brazil) 3–1 (0–0)
G:
Jadzsur (51.), Mutuali (84. – 11-esből), Mabidé (94.), ill. Ronaldinho (63.)
Marrákes

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik