MTI 2019.07.26 14:25 Frissítve: 2019.07.26 16:08

Klub-vb: december 11-én kezdődik a torna

December 11-én kezdődik idén a hétcsapatos formátumban utolsó előtti alkalommal rendezendő labdarúgó klubvilágbajnokság Katarban.

 

A nemzetközi szövetség (FIFA) pénteki bejelentése szerint a döntőt tíz nappal később rendezik meg.

A hét résztvevő közül eddig négy klub indulása biztos. Európát a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool FC képviseli, amely az elődöntőben kapcsolódik be a küzdelmekbe. Az angolokon kívül megszerezte már az indulási jogot a CONCACAF-térségből a mexikói CF Monterrey, valamint Óceániából az új-kaledóniai Hienghene Sport.

A házigazdák részéről – a spanyol Xavi által irányított – el-Szadd SC indulása biztos, az viszont nem, hogy a katari a bajnokcsapat az első, vagy a második fordulóban lép pályára először. Ez annak a függvénye, hol végez a csapat az ázsiai BL-ben. Amennyiben az el-Szadd BL-győztesként jut kvalifikációhoz, úgy a klub-vb-n azonnal az elődöntőbe jutásért küzdhet. Ha nem katari klub nyeri meg az ázsiai BL-t, akkor a bajnoki címvédőnek a torna házigazdájaként már az első fordulóban játszani kell a Hienghene Sporttal.

Az ázsiai kontinensbajnok mellett még az afrikai és a dél-amerikai résztvevő nem ismert.

A tornát jövőre utoljára rendezik meg a mostani formátummal, mielőtt 2021-ben – az európai klubokat tömörítő szövetség, az ECA bojkottal való fenyegetése ellenére – 24 együttesre bővítik a résztvevők számát. A FIFA márciusban jelentette be, hogy 2021-től 24 csapatosra akarja emelni a klubvilágbajnokság létszámát, melyet négyévente, a Konföderációs Kupa helyett rendeznének meg. A tornán a tervek szerint nyolc európai, hat dél-amerikai, három ázsiai, három afrikai, három észak- és közép-amerikai, továbbá egy óceániai együttes venne részt.

2019.11.12 20:16:25

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Azonosulás a régi nagyokkal, nyomaik felkutatása lehet az első olyan gesztus, amely révén újra igazi nagyváradi identitással felvértezett futballcsapata lehet a városnak.

2019.11.12 12:10:57

Minden más foci nemzetisport.hu

Sokan máris úgy gondolják, a spanyol hölgy a PSG-sztár új kedvese.