Klub-vb: Benzema és CR góljával döntőben a Real Madrid

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.15. 13:27
null
Karim Benzema finom góljával szerzett vezetést a Real Madrid (Fotó: AFP)
A Real Madrid lesz a japán Kasima Antlers ellenfele a klubvilágbajnokság döntőjében, a spanyol együttes Karim Benzema finom góljával és Cristiano Ronaldo ráadásbeli találatával 2–0-ra győzte le a mexikói Club Américát.

 

A Navas – Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Lucas Vázquez, Benzema, Cristiano Ronaldo összeállítású Real Madrid az első félidő derekán pörgette fel az eseményeket, de előbb CR fejese a kapufán halt el, majd szabadrúgása a sorfalon, az ismétlése után pedig Munoz védését követően Benzema már lesről talált be.

A játékrész ráadásában aztán csak megszerezte a vezetést a BL-győztes, amely addig passzolgatott, míg megbontotta a mexikói együttes védelmét, Kroos zseniális átadásából pedig Benzema finoman, külsővel helyezett a bal felsőbe (1–0).

A fordulást követően Cristiano Ronaldo lövésénél már talán Munoz sem tudott volna védeni, de a védők kisegítették, amikor viszont már úgy tűnt, ezen a meccsen semmi sem jön össze neki, a 93. percben a csereként beálló James Rodríguez indításából betalált (2–0).

A 36 meccs óta veretlen királyi gárda ellenfele a Kasima Antlers lesz a vasárnapi fináléban. A „házigazda” a Real 250. ellenfele lesz tétmeccsen, és egyben az első japán csapat, amellyel farkasszemet néz.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, JAPÁN
ELŐDÖNTŐ
Real Madrid (spanyol)–Club América (mexikói) 2–0 (Benzema 45+2., C. Ronaldo 93.)
SZERDÁN
Atlético Nacional (kolumbiai)–Kasima Antlers (japán) 0–3 (Doi 33. – 11-esből, Endo 83., Szuzuki 85.)

DÖNTŐ
Real Madrid (spanyol)–Kasima Antlers (japán) vasárnap 11.30

A 3. HELYÉRT
Club América (mexikói)–Atlético Nacional (kolumbiai) vasárnap 8.00

AZ 5. HELYÉRT
Csonbuk Hyundai Motors (dél-koreai)–Mamelodi Sundowns (dél-afrikai) 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik