A Real nagy nehézségek árán jutott túl Henk ten Cate csapatán

Vágólapra másolva!
2017.12.13. 17:26
null
Romarinho (fehérben) lövésével szerzett vezetést az al-Dzsazira (Fotó: AFP)
A FIFA klubvilágbajnokságának második elődöntőjében a Real Madrid a vártnál jóval nehezebben jutott csak túl a hazai pályán szereplő al-Dzsazirán, az arab emírségekbeliek a szünetben még vezettek a brazil Romarinho góljával, ám a spanyolok Cristiano Ronaldo és a csereként beálló Gareth Bale góljával fordítani tudtak, és készülhetnek a Gremio elleni szombati döntőre.

FIFA KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, ARAB EMÍRSÉGEK
ELŐDÖNTŐ
al-Dzsazira (arab emírségekbeli)–Real Madrid (spanyol) 1–2 (1–0)

Abu-Dzabi. Vezette: Ricci (brazil)
AL-DZSAZIRA: Huszani (al-Szenani, 51.) – Fajez, Ali Ajed, al-Szadi, Obaid – al-Hoszani (Rabia, 72.), al-Attasz, Alhammadi (Eissza, 61.) – Romarinho – Mabhut, Busszufa. Vezetőedző: Henk ten Cate
REAL MADRID: Keylor Navas – Hakimi, Nacho, Varane, Marcelo – Modric, Casemiro, Kovacic (Lucas Vázquez, 71.) – Isco (Asensio, 71.), Benzema (Bale, 81.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Romarinho (40.), ill. C. Ronaldo (53.), Bale (82.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem úgy indult, hogy a Real ennyire megszenved majd tornán a rendező ország bajnokának jogán induló al-Dzsazira ellen, hiszen az első percekben a spanyolok valósággal nekiestek az araboknak, Ali Huszani kapus azonban bravúrok sorát mutatta be, és minden kapujára tartó lövésnek útját állta.

A MÉRKŐZÉS FONTOSABB STATISZTIKÁI
al-DzsaziraReal Madrid
6Kapura lövések35
1Ebből kaput eltaláló 12
2Blokkolt lövések
9
0Szögletek19
13Védések0

Persze volt, amikor a szerencse is a hazaiak mellé állt, például kisegítette a kapufa őket, de volt, hogy a brazil játékvezető, Sandro Ricci vett észre egy szabálytalanságot – C. Ronaldo lökött az ötösön –, ami után joggal vonta vissza Karim Benzema gólját. Néhány perccel később aztán a videobíró segítségével kellett visszavonni egy újabb Real gólt – Casemiro fejese után pattant egy védőről a labda a kapuba, de itt Benzema volt lesen.

Az első félidő hajrájában aztán jött a hideg zuhany a spanyolok számára: miközben már közel 20 alkalommal próbálkozott a Real kapura lövéssel, éppen Casemiro hibáját kihasználva Romarinho gólra váltotta az adódó lehetőséget, vezetéshez juttatva csapatát. 1–0

A második félidőt ugyanúgy kezdte a Real, ahogy az elsőt: kapujához szögezte ellenfelét. Csakhogy az első spanyol szöglet után gyorsan kontrázhatott az al-Dzsazira, és Mbark Busszufa túlzott lelkesedésében túlszaladt a labda vonalán, és 11 centis (!) lesről passzolt az üres kapuba Romarinho átadása után.

A brazil bíró ismét videózás után vonta vissza a gólt: így nem vezetett 2–0-ra Henk ten Cate csapata – aki nem tudná, a holland tréner az 1999–2000-es idényben még az NB I-es MTK csapatát irányította. A nagy kihagyott lehetőséget követően a Real tovább folytatta a darálást, és Cristiano Ronaldo gyorsan ki is használta első ziccerét, az 53. percben egyenlített (1–1). Ekkor már a megsérülő Huszani helyett Kaled al-Szenani állt az al-Dzsazira kapujában, s később ő is kollégájához hasonló védéseket bemutatva tartotta meccsben csapatát.

Ten Cate együttese egészen az utolsó tíz percig jól tartotta magát, akkor viszont elfogyott a szufla, és az egy perccel korábban beálló Gareth Bale első labdaérintéséből megszerezte a győztes gólt. 1–2

Ezzel eldőlt, hogy a Real Madrid lesz a szombati döntőben a Gremio ellenfele, míg a al-Dzsazira a mexikói Pachuca ellen küzd a torna harmadik helyéért a finálé előtt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

95. perc: Vége a mérkőzésnek!

94. perc: Ronaldo, Asensio Bale készül. Végül Asensio lövését ütötte ki al-Szenani.

93. perc: Lucas került a földre a kaputól 19 méterre, szabadrúgás.

90. perc: Három perc hosszabbítás lesz.

87. perc: Bale akrobatikus mozdulattal küldte kapura a balról érkező beadást, al-Szenani ezt is hárítani tudta.

85. perc: Lucas kínálta meg egy lökettel al-Szenanit, nem okozott gondot.

82. perc: GÓÓÓÓL!!! Marcelo emelt külsővel Lucas elé, aki visszagurított Bale elé, ő pedig 9 méterről belsővel a jobb alsóba passzolt, 1–2!

81. perc: Benzema helyén Gareth Bale.

80. perc: Hakimi beadása jobbról, Ajed kibólintja Benzema elől.

77. perc: Modric lövési kísérlete szállt a kapu fölé – ez volt a 30. ebből a fajtából a Realtól.

74. perc: Romarinho szöktette a frissen beálló Rabiát, laposan középre is gurított, de ott nem Mabhut, hanem Nacho érkezett és mentett.

72. perc: Hazai csere: al-Hoszani helyett Rabia.

71. perc: Ronaldo csúsztatott balról a hosszú alsó sarok mellé egy szöglet után.

70. perc: Benzema újabb kapufát lőtt, most is Modric passza után, ezúttal a jobb felső saroknál találta el a lécet.

68. perc: Isco és Kovacic számára vége a meccsnek.Asensio és Lucas Vázquez a helyükön.

67. perc: Ajed kapott sárgát, miután csúnyán rátartott Isco lábára.

66. perc: Modric passza után Benzema fordult kapura, szépen eltekerte jobbról a hosszú alsó felé, a labda a kapufa tövén csattant.

63. perc: Al-Szenani is parádés napot fogott ki: Benzema tört kapura, és ugyan CR7 jött középen, ő azonban inkább lőtt, a kapus nagy vetődéssel hárított.

61. perc: Alhammadi helyén Eissa.

59. perc: Isco húzta meg a bal szélen, lapos beadásáról centikkel maradt le Benzema középen.

56. perc: Megvan al-Szenani első védése, Benzema erős lövését hárította.

53. perc: Fajez rúgott luftot tizenhatos vonalán, így a labda Cristiano Ronaldo elé került, aki ezt már nem hibázta el: 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, al-Szenani nem védhette, 1–1!.

51. perc: Huszani eddig bírta, al-Szenani váltja.

49. perc: A visszajátszások miatt nem láttuk, hogy a játékvezető jelezte: videózni fog, és végül az alapján érvénytelenítette.

47. perc: Gól, nem, őőőrület..... Kontrát vezethetett az al-Dzsazira amelynek végén Romarinho kihagyhatatlan helyzetbe hozta Busszufát, aki nem is hibázta el a ziccert. Csak a marokkói lesen kapta a labdát.... szűűűűken, de lesen volt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, csere nem volt. Rögtön van egy madridi szöglet, éééééss....

A lefújás utáni pillanatokban Romarinho legfontosabb dolga az volt, hogy Casemiróval mezt cseréljen.

1. FÉLIDŐ

45+4. perc: Vége az első félidőnek.

45+3. perc: Fajez borította fel Iscót, szabadrúgás, veszélytelen, kifejelik a védők.

45. perc: Négy perc hosszabbítás lesz – teljesen jogosan.

43. perc: Nagyon úgy fest, hogy egészen december 13-ig kellett várnunk a 2017-es év legváratlanabb góljára...

40. perc: GÓÓÓÓÓÓL! VEZET AZ AL-DZSAZIRA! Casemiro elemi hibája után Busszufa játszott a bal összekötő helyén kilépő Romarinho elé, aki egy csellel elküldte gyufáért Varanét, majd kapu jobb oldalába helyezett, 1–0!

39. perc: Hakimi robogott le az alapvonalig Modric jó passza után, élesen középre lőtt labdája nem volt jó Benzemának, meg Iscónak sem.

38. perc: A meg nem adott gól óta hősiesen védekezik az al-Dzsazira.

36. perc: Spanyol szöglet, veszélytelen. Talán az első ilyen a meccsen.

35. perc: 17–2 a kapura lövések száma...

34. perc: Nincs gól! Hazai szabadrúgással folytatjuk.

32. perc: Na, videózzunk egyet. Sokáig tartott, míg eljutottunk idáig...

30. perc: Góóóól! De nem az... De az. Vagy mégsem?! Isco beadása után Casemiro fejese után hullott a labda a kapuba, a bíró előbb lest fújt, aztán megadta a gólt, végül rádión a fülére szóltak.

27. perc: Iscónálgurult el némileg a gyógyszer, amikor hevesen kritizálta a játékvezetőt, amiért szabadrúgást mert ellene fújni - de hát, ha egyszer a kezéhez ért a labda.

25. perc: Kovacic, majd Casemiro is távolról próbálkozott, mindkét lövés fölé szállt.

23. perc:Isco balról tekerte középre, Benzema az ötösről ugorva jelet a kapu jobb oldalába, de a bíró már sípolt, Ronaldo fellökte Ajedet középen. Szabadrúgás kifelé.

21. perc: Gyors kontra végén Mabhut léphetett ki Romarinho indításával, 18 méterről a jobb alsót vette célba, de néhány centit tévedett. Nagy lehetőség volt!

20. perc: Huszani! Sokadik alkalommal menti meg góltól a csapatát, most Modric 12 méterről leadott lövését tolta oldalra.

18. perc: Casemirónál fújt kezezést a brazil bíró, szabadrúgás a hazaiaknak a tizenhatos bal sarkától. Busszufa ívelése veszélyesen szállt keresztbe, de végül senki nem ért hozzá.

15. perc: Marcelo emelt középre lágyan balról, Hakimi egyből Benzema fejére löbbölt, ő meg két lépésről fölé fejelt...

14. perc: Huszani meggyógyult, egyelőre marad a pályán.

13. perc: Bajban az a-Dzsazira? Huszani jelzi, hogy megsérült, ápolni kell, a cserekapus melegít. A bravúrok sorát bemutató kapusnak a térdével gondja.

10. perc: Megint CR, és Huszani! A portugál most az ötösről lőhetett volna,ziccerben, de valahogy ez a lövés is a kapusnál kötött ki. Elképesztő helyzeteket hagy ki a Real.

8. perc: A szöglet után Modric lőhetett, Huszani ebbe is beleért, a kapufára tolta vetődve, ahonnan ismét szögletre került.

7. perc:Megint Huszani! Cristiano Ronaldo most egy szöglet után fejel, a portás nagy reflexmozdulattal a lécre paskolja valahogy a labdát, aztán Benzema ágyúzása vágódik szögletre.

5. perc: Huszani védett nagyot! Isco nyeste középre a labdát jobbról, CR7 8 méterről fejelt, a kapus vetődve hárított.

3. perc: Kovacic játszott Cristiano Ronaldóhoz, ő balról 21 méterről fölé lőtt. Bemelegítésnek elment a portugáltól.

2. perc: Modric kapott egy indítást a tizenhatoson belül megpróbálta átvenni, de Obaid odapattant és tisztázott előle, ráadásul a brazil bíró már kezezést jelzett a horvátnál.

1. perc: A hazaiak kezdték a mérkőzést.

ELŐZMÉNYEK

A csapatok már a pályán. Az al-Dzsazira tiszta fehérben játszik majd ma, a Real sötétkékben.

Az araboknál régi ismerőst fedezhetünk fel a kispadon: Henk ten Cate 1999-2000-es idényben az MTK edzője volt.

Az Al-Dzsazira a rendező jogán vehet részt a tornán a versenykiírás szerint ugyanis a rendező ország regnáló bajnoka is szerepelhet a tornán a kontinentális szövetségek legrangosabb, kluboknak kiírt kupasorozatainak győztesei mellett.

Köszöntjük olvasóinkat! Hamarosan megkezdődik Abu-Dzabiban a klubvilágbajnokság második elődöntője az al-Dzsazira és a Real Madrid között!

14. KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, ARAB EMÍRSÉGEK
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
December 6., 18.00al-Dzsazira (arab emírségekbeli)–Auckland City (új-zélandi)1–0
NEGYEDDÖNTŐ
December 9., 14.00CF Pachuca (mexikói)–Vidad Casablanca (marokkói)1–0 – h. u.
December 9., 17.30al-Dzsazira (arab emírségekbeli)–Urava Red Diamonds (japán)1–0
AZ 5. HELYÉRT
December 12., 15.00Vidad Casablanca (marokkói)–Urava Red Diamonds (japán)2–3
ELŐDÖNTŐ
December 12., 18.00Gremio (brazil)–CF Pachuca (mexikói)1–0 – h.u.
December 13., 18.00al-Dzsazira (arab emírségekbeli)–Real Madrid (spanyol)1–2
A 3. HELYÉRT
December 16., 15.00al-Dzsazira (arab emírségekbeli)–CF Pachuca (mexikói)x–x
DÖNTŐ
December 16., 18.00Real Madrid (spanyol)–Gremio (brazil)x–x

AZ EDDIGI GYŐZTESEK
3:
Barcelona (spanyol; 2009, 2011, 2015)
2: Real Madrid (spanyol; 2014, 2016)
2: Corinthians (brazil; 2000, 2012)
1: Milan (olasz; 2007)
1: Internazionale (olasz; 2010)
1: Bayern München (német; 2013)
1: Manchester United (angol; 2008)
1: Sao Paulo (brazil; 2005)
1: Internacional (brazil; 2006)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik