B. O. B. 2020.01.08 16:39

Kispályás futball: jön a 18. Carissa-kupa

Immár 18. alkalommal kerül megrendezésre Dunaújvárosban a Carissa-kupa kispályás labdarúgótorna. A péntektől vasárnapig tartó viadal jótékonysági célt is szolgál.

 

Kezdjük egy örömteli bejelentéssel: még el sem kezdődött a 18. Carissa-kupa, de  a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztálya máris félmillió forintnak örülhet, hiszen hagyomány, hogy a kispályás labdarúgó torna szervezői nem csak a sportolni vágyóknak biztosítanak megfelelő terepet, hanem jótékonysági akciót is hirdetnek az eseményhez kapcsolva. A cél ezúttal az, hogy a befolyt összegből a kórház egy úgynevezett stroke őrzőt, egy megfigyelő szobát tudjon kialakítani az osztályon, s speciális betegőrző monitorokat és vérnyomásmérőket is vásároljon.

Persze az elsődleges cél a jó futball, és ebből nem lesz hiány a hét végén a dunaújvárosi városi, valamint az egyetemi sportcsarnokban. Ezúttal is 32 csapat indul a nemzetközi viadalon, a közönség láthat igazi kispályás specialistákat, a futsal élvonalból ismert játékosokat, illetve egykori NB I-es labdarúgók is feltűnnek az együttesekben.

A Carissa-kupa szervezői betétprogramokkal is kedveskednek a szurkolóknak, akik általában vasárnap már teljesen megtöltik a városi sportcsarnokot: pályára lépnek a DPASE és a Holler UNFC U9-es korosztályú gyerekei, illetve a Nemzeti Sport csapatára a Dunaújváros Csillagai nevű együttes vár, amelynek soraiban ott lesz Ladányi Balázs, Radulovics Bojana, Gál Gyula, Kovács Zsófia, vagy éppen a helyi futsalcsapat kiváló kapusa, Reveland Zoltán. Lesz táncbemutató és tombola, vagyis komplett szórakozásra készülhet, aki ellátogat a rendezvényre.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.

2020.02.13 19:41:22

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokan azzal is riogatnak, hogy rövidesen kipukkan a hagyományos tv-közvetítések lufija, bár a kását azért sem eszik annyira forrón, mert ez nem pusztán elhatározás kérdése. A váltás jelentős infrastrukturális beruházásokat igényelne.

2020.02.12 20:28:22

Minden más foci THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Megette a fene, ha egy-egy labdarúgó vagy edző szeme előtt a pénz, nem pedig a dicsőség lebeg.

2020.02.10 21:37:07

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Jobban örülnék, ha lenne több bátorság kiállni a nemzeti futball ügye mellett, s ha a változások, gyarapodások mértékét nemcsak eurómilliókban, hanem a pályákon felbukkanó aranylábakban határoznák meg.

2020.02.09 21:41:13

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Maradjanak a kispadon, amennyiben erre lehetőségük van.