Kispályás futball: jön a 18. Carissa-kupa

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2020.01.08. 16:39
Immár 18. alkalommal kerül megrendezésre Dunaújvárosban a Carissa-kupa kispályás labdarúgótorna. A péntektől vasárnapig tartó viadal jótékonysági célt is szolgál.

Kezdjük egy örömteli bejelentéssel: még el sem kezdődött a 18. Carissa-kupa, de a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztálya máris félmillió forintnak örülhet, hiszen hagyomány, hogy a kispályás labdarúgó torna szervezői nem csak a sportolni vágyóknak biztosítanak megfelelő terepet, hanem jótékonysági akciót is hirdetnek az eseményhez kapcsolva. A cél ezúttal az, hogy a befolyt összegből a kórház egy úgynevezett stroke őrzőt, egy megfigyelő szobát tudjon kialakítani az osztályon, s speciális betegőrző monitorokat és vérnyomásmérőket is vásároljon.

Persze az elsődleges cél a jó futball, és ebből nem lesz hiány a hét végén a dunaújvárosi városi, valamint az egyetemi sportcsarnokban. Ezúttal is 32 csapat indul a nemzetközi viadalon, a közönség láthat igazi kispályás specialistákat, a futsal élvonalból ismert játékosokat, illetve egykori NB I-es labdarúgók is feltűnnek az együttesekben.

A Carissa-kupa szervezői betétprogramokkal is kedveskednek a szurkolóknak, akik általában vasárnap már teljesen megtöltik a városi sportcsarnokot: pályára lépnek a DPASE és a Holler UNFC U9-es korosztályú gyerekei, illetve a Nemzeti Sport csapatára a Dunaújváros Csillagai nevű együttes vár, amelynek soraiban ott lesz Ladányi Balázs, Radulovics Bojana, Gál Gyula, Kovács Zsófia, vagy éppen a helyi futsalcsapat kiváló kapusa, Reveland Zoltán. Lesz táncbemutató és tombola, vagyis komplett szórakozásra készülhet, aki ellátogat a rendezvényre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik