Kína: visszavonult az edzőlegenda Marcello Lippi

Vágólapra másolva!
2014.11.02. 18:36
null
Marcello Lippi Kínában fejezte be edzői pályafutását – miután itt is begyűjtött minden elérhető trófeát (Fotó: Reuters)
Bejelentette visszavonulását az edzősködéstől Marcello Lippi, az olaszok világbajnok trénerlegendája, akinek a Kuangcsou Evergrande-del megnyert kínai bajnokság lett az utolsó trófeája. Lippi a jövőben az Evergrande technikai igazgatójaként dolgozik, utóda a kispadon Fabio Cannavaro lehet.

„Többé nem szeretnék edzősködni, már túl öreg vagyok. Az Evergrande új edzővel dolgozik a következő szezonban” – jelentette be döntését Lippi.

Lippi több mint három évtizedes edzői munkásságának ékköve a 2006-os világbajnoki cím az olasz válogatottal, illetve a Juventus csapatával nyert Bajnokok Ligája. A 66 éves szakember ötször nyert a Juventus trénereként olasz bajnokságot, egyszer-egyszer Olasz Kupát, európai Szuperkupát és Interkontinentális-kupát, majd az Evergrande edzőjeként három kínai bajnokságot, egy kupát és egy ázsiai Bajnokok Ligáját.

Háromszor választották meg Olaszországban a Serie A legjobb edzőjének, kétszer a világ legjobb klubedzőjének, egyszer pedig a világ legjobb szövetségi kapitányának. 2011-ben iktatták be az olasz futball Hírességek Csarnokába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik