MTI 2020.02.21 13:23 Frissítve: 2020.02.21 13:43

Kína: Sydneyben játssza olimpiai selejtezőjét a női válogatott

A kínai női labdarúgó-válogatott a koronavírus-járvány miatt Sydneyben játssza hazai olimpiai selejtezőjét.

 

Az ázsiai sportági szövetség pénteki bejelentése szerint azért helyezték át a Dél-Korea elleni március 11-i mérkőzést, hogy ezzel elkerüljék az esetleges utazási bonyodalmakat, amelyeket a csütörtök éjfélig 2236 életet követelő járvány okoz.

A kínai szövetség – ugyancsak pénteken – közölte: a férfi válogatott márciusi világbajnoki selejtezőit – a Maldív-szigetek ellen hazai pályán, míg Guam ellen idegenben lép pályára a nemzeti csapat – egyaránt a thaiföldi Buriramban rendezik.

A koronavírus-járvány számos sporteseményre volt hatással. Labdarúgásban például elhalasztották az ázsiai Bajnokok Ligájában azokat a találkozókat, amelyekben kínai együttesek érintettek. A járvány gócpontjában, Vuhanban került volna sor egy négycsapatos női selejtezőtornára Kína, Ausztrália, Tajvan és Thaiföld részvételével, a tornát Ausztráliába helyezték át.

Kínában elhalasztották a bajnokikat az összes futballigában. A Vietnámba tervezett februári nemzetközi találkozókat mind más országban, Mianmarban és a Fülöp-szigeteken játsszák le.

2020.08.12 16:28:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Pohronie nagyon megnehezítette a dunaszerdahelyiek dolgát, de végül nyert a Storck-csapat.

2020.08.09 18:40:05

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a TSC, és innen már nem engedte ki kezéből a győzelmet.