T. D. 2020.01.21 15:16 Frissítve: 2020.01.21 15:37

Kép: különleges mezben lép pályára a Nantes Sala emlékére

A francia élvonalbeli FC Nantes Emiliano Salára emlékezik a hétvégi meccsen: a szerencsétlenül járt támadó emlékére az argentin válogatottéra hajazó mezben lépnek pályára a játékosok. 

Egy meccs erejéig lecseréli sárga-zöld mezért a Nantes (Fotó: AFP)

„Nagy küzdő és nagylelkű ember voltál, álmodoztál az égszínkék-fehérek (spanyolul albiceleste, az argentin válogatottra utalnak ezzel – a szerző) mezéről, amit meg is érdemeltél. Az ennek a meznek az eladásából származó összes bevételt Emiliano két argentin nevelőklubjának adjuk” – írta a Twitteren az FC Nantes. Sala sosem léphetett pályára az argentin nemzeti csapatban.

Emiliano Sala éppen egy évvel ezelőtt Nantes-ból utazott új csapatához Cardiffba, amikor az őt szállító repülőgép eltűnt a radarképernyőkről. Ma már tudjuk, hogy a repülőgép a tengerbe zuhant, a 28 éves csatár holttestét február elején találták meg.


FC Nantes on Twitter

Combattant et généreux, tu rêvais et méritais le maillot de l'Albiceleste. L'intégralité des bénéfices liés aux ventes de ce maillot sera allouée aux deux clubs formateurs argentins d'Emiliano. https://t.co/J9oVerGK5p 

2020.10.20 23:30:51

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Legalább ilyenkor nincs igaza egy fiatal német játékvezetőnek, Simon Henningernek, aki szerint a futball legnagyobb baja, hogy a szekerét a játékosok, az edzők és a bírók nem ugyanabba az irányba tolják.

2020.10.18 22:35:06

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TRANSZFEREK. Utat mutat a Dinamo, a Zenit, a Benfica, az Ajax is ügyesen tett-vett ősszel, eközben Kínában...