Kép: eldőlt! Ibra sajátos stílusban jelentette be új klubját

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 13:44
null
Zlatan Ibrahimovic Los Angelesben folytatja (Fotó: Los Angeles Times)
Mint arról beszámoltunk, Zlatan Ibrahimovic csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott a Manchester Uniteddel. Ezzel egy időben olyan sajtóhírek jelentek meg, hogy a svéd csatár az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxyben folytatja a pályafutását. A hivatalos bejelentés még nem történt meg, ám a Los Angeles Times napilap mai számát lapozgatva biztos, hogy Ibrahimovic David Beckham korábbi csapatához szerződött.

 

Dale Johnson, az ESPN FC szerkesztője a Twitteren tett közzé egy képet, amelyen az látszik, hogy Ibrahimovic egy teljes oldalas hirdetést vett ki a Los Angeles Times mai számában. A hirdetésben az aláírása fölött csak annyi áll: „Kedves Los Angeles! Szívesen!”

Dale Johnson on Twitter

Zlatan Ibrahimovic has taken out a full page advert in the @latimes announcing his arrival at LA Galaxy. Classic Zlatan.



Az újság sportrovatában egyébként már Galaxy-mezben pózol a svéd csatár:

Dale Johnson on Twitter

As revealed first by ESPN FC yesterday lunchtime, Zlatan Ibrahimovic is off to MLS, and LA Galaxy.



A klub részéről a hivatalos bejelentés még nem történt meg, ám a hírt Kevin Baxter, az LA Times sportújságírója is megerősítette, sőt, a 36 éves támadó a lap hasábjain beszélt is terveiről.

„Azután, hogy Európában 33 trófeát nyertem és a világ legjobb csapataiban, a világ legjobbjaival játszottam együtt, az Egyesült Államokba akartam jönni, hogy itt folytassam a pályafutásomat – idézi a lap Ibrát. Azt akartam, hogy az emberek itt is élvezzék a játékomat és a Galaxyt választottam."

Dan Beckerman, a Galaxy anyavállalatának elnöke egyértelműen nyilatkozott: azt mondta, Ibrahimovic lesz az egyik legnagyobb sztár Hollywood városában.

„Sok mindenről lemondott, hogy ide jöhessen. Egyértelművé tette, hogy bajnokságot akar nyerni. Ez az egész nem a pénzről szól – mondta a lapnak. – Los Angeles a sztárok helye, és ő lesz az egyik legfényesebb csillag, aki ezen a piacon játszott, bármelyik sportágat is tekintve."

Amerikai sajtóértesülések szerint két évre tervezik az együttműködést, ez idő alatt a játékos hárommillió dollárt fog keresni, ami nagyságrendekkel kevesebb, mint eddigi fizetése.

„Elsősorban azért vagyok itt, hogy játsszak. Semmi másért. A célom az, hogy futballozzak, azt csináljam, amiben jó vagyok" – mondta a svéd csatár, aki Hollandiában, Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban nyert korábban bajnokságot.

Az már eddig is biztos volt, hogy a következő szezont nem a Manchester United alkalmazásában tölti, miután José Mourinho vezetőedző március elején úgy nyilatkozott, hogy a játékos az idény végén távozni fog.

Ibrahimovic 2016-ban szerződött a „vörös ördögökhöz”, és bár tavaly nyáron lejárt a szerződése, és úgy tűnt, el is hagyja az együttest, végül újabb egy évre aláírt. Tavaly áprilistól november elejéig térdsérülés miatt nem játszhatott, majd az év végén újra megsérült, utána nem lépett pályára Premier League-meccsen.

Nem régen úgy nyilatkozott, hogy bár 2016-ban lemondta a válogatottságot, ha felépül, akár a vb-n is játszhat. Korábban 116 összecsapáson 62 gólt szerzett svéd színekben.

A Galaxy így jelentette be Ibra érkezését

embed_kod= |
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik