HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2013.04.13 22:19 Frissítve: 2015.03.27 01:12

Katar: Raúl a hős, az al-Szadd megnyerte a bajnokságot

Hatéves szünet után nyerte meg a katari élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot a rekordbajnok al-Szadd, soraiban a tavaly nyáron szerződtetett kulcsemberrel, Raúllal. A szezonból még egy forduló hátravan ugyan, de az al-Szadd mai sikerével – az al-Haritijat ellen nyert otthon 3–1-re – behozhatatlan, ötpontos előnyre tett szert a második helyen álló Lehvija előtt.

Megjött Raúl, megjött a bajnoki cím (Fotó: al-saddclub.com)

 

A mai találkozón az al-Szadd az 54. percig egygólos hátrányban volt, akkor egy öngólnak köszönhetően egalizált, majd két perc múlva már a vezetést is átvette. A győzelmet a második gólt is szerző Hasszan Abdelkarim biztosította be a 70. percben.

Raúl ezúttal nem volt eredményes, de az eltelt 21 forduló során óriási rutinjával segítette övéit, nem mellékesen azért kilenc gólt is bevállalt. Az al-Szadd legutóbb a 2006–2007-es bajnokságot követően ünnepelhetett, jelenleg tizenhárom bajnoki trófeánál tart.

A spanyol klasszis ennél több sikerrel büszkélkedhet, Raúlnak ez volt a 19. trófeája. Korábban hazájában a Real Madriddal nyert hat bajnokságot, négy Szuperkupát, míg a nemzetközi porondon háromszoros BL-győztes, kétszeres Interkontinentális-kupa-győztes – a klub-vb elődje –, egyszeres Európai Szuperkupa-győztes. A Schalkéval egy-egy alkalommal begyűjtötte a Német Kupát és a német Szuperkupát.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk a bajnokságot, és nagyon boldog vagyok amiatt is, hogy idejöttem – mondta a mindig udvarias, sportszerű Raúl. – Büszke vagyok, hogy az al-Szaddhoz tartozhatok. A szezon azonban még nem ért véget, szeretnénk az Emir-kupát is megnyerni.”

2019.03.22 19:45:21

Minden más foci nemzetisport.hu

Csehül álltak: az angolok a Wembley-ben öt gólt vágtak a borzalmasan védekező vendégeknek.

2019.03.18 18:36:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hetedik állomásához érkezik a darts Premier League. Folytatódik a tenisz Miami Open.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.

2019.03.13 23:40:55

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A sport hőskorszakának makulátlanságáért sem tennénk feltétlenül tűzbe a kezünket, már csak azért sem, mert akkoriban is gyarló emberek feszültek egymásnak a vicces mezek ellenére nemesnek hirdetett küzdelemben.