Katar: a kétszeres Európa-bajnok Xavi csapatába igazolt

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.07.20. 13:12
null
Hivatalossá vált, hogy Santi Cazorla Katarba igazolt (Fotó: AFP)
Xavi csapata, a katari futballbajnokságban címvédő al-Szadd a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be a Villarrealtól távozó, kétszeres Európa-bajnok Santi Cazorla szerződtetését.


A katari egyesület a szerződés részleteiről nem számolt be.


A 35 éves Cazorla vasárnap játszotta utolsó mérkőzését a Villarrealban, csapatával 4–0-ra legyőzték az Eibart a spanyol bajnokság (La Liga) utolsó fordulójában. A rutinos középpályás három ciklusban összesen kilenc idényt töltött el a Villarrealnál, melyben ez idő alatt – a Transfermarkt adatbázisa szerint – 329 mérkőzésen 57 gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt adott. Ezt az idényt 11 góllal és 10 assziszttal zárta a La Ligában. Korábban futballozott a Málagában és az Arsenalban is.

Cazorla a spanyol válogatottban 81 fellépésén 15-ször volt eredményes, tagja volt a 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnoki címet nyerő nemzeti együttesnek is.

Az al-Szaddban korábbi válogatottbeli csapattársa, Xavi játékosa lesz, aki nemrégiben 2021-ig meghosszabbította a szerződését a katari egyletnél, amely címvédőként a harmadik helyről várja a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakított bajnokság folytatását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik